Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Uttåg för reserverna, samtidigt som juniorerna går som tåget

I denna upplaga av ungdomskollen tar vi bland annat upp reservernas uttåg ur EFL Trophy. Vidare så går det som tåget för juniorerna, som bland annat tog en viktig seger mot tabellettan Sunderland. Det och mycket annat hittar ni nedan.

Matcher sedan senast

Uttåg ur EFL Trophy

Det blev en ganska dyster saga för reserverna i kvartsfinalen av EFL Trophy. Bolton blev alldeles för svåra och kunde ta en komfortabel 4-0 seger. United fick fokusera på försvarsspelet och förlita sig på kontringar då Bolton var det spelförande laget.

En av de få chanserna United skapade kom också på en kontring som Shola Shoretire tyvärr inte kunde förvalta. Man ska också ha beröm för att man lyckades hålla nollan i 68 minuter, men efter det så lossnade för Bolton, som fick in fyra bollar i mål därefter. 

Överlag så får man ändå säga att det var en lyckad tid i turneringen för United. Att man tog sig vidare från gruppen som gruppetta var bara det imponerande. Tyvärr fick man sedan ett väldigt tufft motstånd i kvarten som innebar att tiden i turneringen tog slut tidigare än vad man ville.

Efter matchen pratade Travis Binnion med klubbmedia.

”Jag tycker att fram till de sista 10 minuterna gjorde grabbarna riktigt bra för att stanna kvar i matchen.”

”Vi skapade ett par bra chanser [i] första halvlek. Vi kunde ha gjort 1-0 vilket kunde ha gett en annan känsla till resten av matchen.”

”Jag vill inte säga att det förväntas, men med tanke på den fotbollsklubb vi är så måste vi [sätta höga krav]. Vi strävar efter att spela på en högre nivå än så här, med all respekt för Bolton.”

”Men vad det visar är hur bra spelarna är i League One och hur mycket våra unga spelare fortfarande har att lära sig för att kunna tävla, först på den här nivån, för att sedan gå högre i Championship och Premier League.”

Tyvärr blev det uttåg för Zidane Iqbal och kompani mot Bolton.

U18 går som tåget i ligan

För juniorerna så går det som tåget i ligaspelet. Sedan förra ungdomskollen har man tagit två segrar av två möjliga, vilket innebär att man nu befinner sig på en tredjeplats, sju poäng bakom ettan Sunderland. Dock har man hela tre matcher mindre spelare, vilket innebär att man rent teoretiskt skulle kunna ta sig upp på en förstaplats om man vinner de matcher matcher man har tillgodo. 

De matcher man spelat sedan förra upplagan har varit emot Middlesbrough och Sunderland. Mot Middlesbrough tog man en enkel 3-0 seger efter mål från Manni Norkett, som fortsätter att hitta nät, Jack Moorehouse, samt genom ett självmål.

Den andra segern var ännu mer imponerande. Där slog man serieledarna Sunderland med 1-0 efter mål från Dan Gore, som förövrigt stod för en mycket bra insats. 

Ny förlust för reserverna i PIC

Det blev ytterligare förlust för U21 i Premier International Cup. Där är man nämligen utan seger efter tre omgångar. Förra veckan blev det förlust mot PSV Eindhoven med 2-0, vilket innebär att man är utslagna ur turneringen då man har sex poäng upp till avancemang med enbart en match kvar att spela.

Trots förlusten så tycker tränare Mark Dempsey att man har förbättrat sig spelmässigt.

”Det är en inlärningskurva på den här nivån. Vi letar efter spelare att förbättra och vi ser spelare förbättras, så det är verkligen viktigt för oss.”

”Men, som jag säger, och har sagt hela säsongen, lite mer precision och vilja, och vilja att göra mål har svikit oss vid några tillfällen nu.”

Om matchen hade han följande att säga.

”Jag tycker att [mot] Monaco på Old Trafford var de det bättre laget, men förutom det har vi varit med i de flesta matcher. Vi har haft ett par tunga nederlag men, som jag sa tidigare under säsongen, har balansen i vårt spel generellt sett varit bra i bollinnehav.”

”Men vi har inte varit tillräckligt kliniska och tagit chanserna som har erbjudits i matcher. Vi kommer att lära oss av det, men, som jag säger, jag kunde inte ha begärt mycket mer av dem när det gäller ansträngning och tillämpning [ikväll].”

Datum bekräftat för nästa Youth Cup-match

United inledde sitt titelförsvar av FA Youth-Cup på bästa sätt med en seger över Crystal Palace. I nästa match kommer motståndet att bestå utav Stoke City som slog Blackpool med hela 5-1 i sin senaste match.

Nu är det klart att matchen kommer att spelas den 11 januari på Bet365 Stadium, och avspark kommer att vara klockan 20:00.

Spelare i fokus

Dan Gore är en bollskicklig mittfältare som kom från Burnley 2021. Efter att ha spenderat tidigare säsonger med juniorerna så har 18-åringen denna säsong spelat majoriteten av sina matcher med reserverna, och efter att ha sett honom med juniorerna mot Sunderland så kan man förstå varför.

Gore är som sagt en väldigt bollskicklig spelare som kan göra det mesta på planen. Dock så har poängproduktionen denna säsong varit tam, och hans enda mål hittills kom mot Sunderland. Det kan, och har förmodligen att göra med att han främst har spelat med U21-laget, vilket är betydligt tuffare än att spela på U18-nivå.

Förhoppningsvis så lossnar det för Gore framöver, för kvalitén har han absolut.

Några korta

  • Malachi Sharpe har skrivit på sitt första proffskontrakt med klubben.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 9 januari.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik