Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Bolton Wanderers - Manchester United 4-0
Cupäventyret slut för U21

Manchester Uniteds U21 kämpade väl mot Bolton Wanderers a-lag men fick till slut se sig utklassade i åttondelsfinalen i EFL Trophy. Bolton vann med 4-0. Samtliga målen kom under matchens sista fjärdedel varav två på tilläggstid.

United matchade en startelva där samtliga spelare var med a-laget i Spanien. Alejandro Garnacho bedöms emellertid ha växt ifrån U21 för tillfället. Inte heller Kobbie Mainoo var att skymta i Uniteds startelva. Vissa tolkar detta som att Mainoo är öronmärkt för en plats i truppen mot Burnley i Ligacupen nästa vecka. Det får vi se då.

Hos Bolton var det i stort sett ett helt ordinarie lag. Det är annat än vi brukar se i den här turneringen, där EFL-lagen – åtminstone i tidigare omgångar – tenderar att matcha sina reserver.

Hemmalaget Bolton tog kommandot från avspark. United tvingades försvara sig mot ett större, starkare och mer erfaret lag. Redan efter sju minuter hade Bolton skaffat sig ett par hörnor och avlossat fem skott.

United fick sedan en stor chans att ta ledningen, efter en snabb kontring. Shola Shoretire kunde emellertid inte sätta bollen i nät.

Ett mål där hade gett United mer än en potentiell straffläggning att försvara.

United hade fler kontringsförsök, utan att det blev verkligt farligt.

Men det här var mestadels spel mot Uniteds mål, illustrerat av skottstatistiken 30-6. Uniteds målvakt Nathan Bishop svarade för några bra räddningar men mestadels var det skärpan i hemmalaget som räddade United.

Shola Shoretire under press.

Trots Boltons stora övertag var det mållöst efter första halvlek. Så även efter halva andra halvlek.

Då kom det ödesdigra misstaget. Marc Jurado skulle nicka hem till Bishop men nicken blev för svag och Afolayan snappade upp bollen, rundade Bishop och gjorde mål.

Bara åtta minuter senare satte Morley 2-0 på en frispark och då var matchen förstås över.

Till slut skulle Bolton vinna med 4-0, efter två mål på tilläggstid.

I slutändan kan matchen sammanfattas som pojkar mot män. United kämpade tappert men mötte ett bättre lag. Bolton förstod också att det är på tekniskt skicklighet som United kan konkurrera och såg till att United aldrig fick arbeta ostört med bollen.

För United är åttondelsfinal ändå det bästa resultatet i EFL Trophy och vi noterar att samtliga inbjudna akademilag nu är utslagna. Ungdomarna räcker till i gruppspelet men ju längre vi kommer i turneringen, desto starkare lag matchar EFL-lagen.

Bolton Wanderers – Manchester United 4-0 (0-0)

EFL Trophy, åttondelsfinal, 13 december


1-0 (68  ) Afolayan
2-0 (76  ) Morley
3-0 (90+3) Bakayoko
4-0 (90+5) Bradley


Uniteds lag: Bishop; Jurado, Bernard (Aljofree 88), Hardley, Murray; Iqbal, Savage; Hansen (Collyer 69), Shoretire, Emeran; Hugill (McNeill 68)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK