Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
United letar fortfarande nya spelare / Oklart kring Van de Beek / Antony tillbaka i träning

I dagens nyhetssvep tar vi upp delar utav Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens match mot Everton. Vidare så har Marcus Rashford och Casemiro nominerats till månadens spelare, samtidigt som David de Geas räddning mot Fulham har nominerats till månadens räddning. Det och en del annat hittar ni nedan.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag har pratat med pressen inför morgondagens FA Cup-möte med Everton. På presskonferensen fick han bland annat frågor om transfermarknaden, målvaktssituationen, och vad han tycker om turneringen.

Inledningsvis så fick Ten Hag såklart frågan om huruvida man letar nya spelare på transfermarknaden eller inte, och på det svarade han följande.

“Vi måste alltid leta efter det [truppförbättringar]. Vi pushar spelarna för att bra inte är tillräckligt bra, även i organisationen måste vi pusha varandra och när det finns möjligheter på toppen måste man vara redo. Mitt huvudsakliga fokus är att förbättra laget.”

Holländaren pratade sedan om FA Cupen, och om den hade han enbart positiva saker att säga.

“För mig är cupen alltid speciell, jag vet att i England har FA-cupen ännu högre förväntningar, högre standarder än i Nederländerna, men jag gillar cupen i Nederländerna också, det är en annan liga. På inte så många [FA Cup]-matcher kan du uppnå mycket.”

Vidare så pratade han lite om målvaktssituationen, och om varför man vill ha in en målvakt till, vilket ser ut att bli Jack Butland. Mer om situationen kring Butland kan ni läsa i denna artikel.

“Martin [Dúbravka] återkallades och nu för att sätta upp behöver vi tre erfarna målvakter, vi har några unga, och de gör det bra. Men vi har så många matcher, så du behöver tre bra målvakter på träningen, men också när det uppstår problem så behöver vi erfarenhet i mål för att nå vad vi siktar mot.”

“Förra året hade jag en situation med Ajax vi hade tre målvakter skadade, och du vill inte vara i en position där du måste sätta in en ung målvakt när du utmanar om titlar, du kan inte förvänta dig det, och det kan även döda din säsong. Det är vad du måste vara beredd på.”

Sedan fick Ten Hag frågan om hur säsongen har varit hittills, och om han börjat tänka på titlar än.

“Jag tänker inte på det. I det här skedet av säsongen tänker du inte på det, vi har tillsammans tagit oss till en position där du kan vinna något och jag vet att säsongen tar lång tid, speciellt med så många matcher framför oss.”

“När du tänker för långt framåt blir du distraherad, fokusera på lagets framsteg, lagutveckling, allt handlar om det. Vi har många element i vårt spel som vi måste förbättra.”

Fortfarande oklart kring Van de Beek

Ten Hag har även gett en uppdatering kring både Donny van de Beek och Antony Martial. För Van de Beek så är uppdateringen att man fortfarande inte vet hur allvarlig mittfältarens skada är, och att man fortfarande väntar på detaljer.

Om Martial så bidrog holländaren med positiva nyheter. Fransmannen är tillgänglig för spel, men samtidigt så påpekade Ten Hag att man måste ta det lugnt med Martial då han inte spelade mycket under första halvan av säsongen.

Antony tillbaka i träning 

Det verkar inte som att det rör sig om någon långtidsskada för Antony, som missade tisdagens match mot Bournemouth. Brassen var nämligen i träning redan under gårdagen och bör därmed vara tillgänglig för spel imorgon mot Everton.

United-trio nominerad

Premier League släppte under dagen nomineringar till priser som månadens spelare, räddning, mål och tränare, och i två utav dessa kategorier hittar vi United-spelare.

Både Marcus Rashford och Casemiro har nominerats till månadens spelare, medan David de Geas reflexräddning mot Fulham har nominerats till månadens räddning för november/december.

Norska påväg till United?

Lisa Naalsund kan vara på väg till Manchester United. Enligt den norska tidningen BA så ska United vara i förhandlingar med Naalsunds nuvarande klubb Brann, där man diskuterar ett totalpaket värt runt två miljoner norska kronor.