Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Transfernyheter på damsidan / Galton och Skinner prisade / Tight budget för herrlaget

Dagens nyhetssvep innehåller en del transfernyheter på damsidan, där tre spelare ryktas till klubben. Vidare så har Marc Skinner och Leah Galton prisats för deras insatser i december. Vi kommer också att ta upp nomineringar för Mary Earps och Alessia Russo, och till sist så ser det ut som att herrlaget kommer att ha en tight budget i sommar.

Lisa Naalsund klar för United – eller?

Vi nämnde för någon vecka sedan att Manchester United var i förhandlingar med den norska klubben Brann kring Lisa Naalsund. 

Enligt BBCs Emma Sanders så ska detta nu vara en “done deal”, och enligt norska TV2 så ska klubbarna vara överens med varandra, men menar att det nu är upp till spelaren att bestämma sig. 

Fortsättningsvis så rapporterar TV2 att Naalsund är osäker på en flytt, då det skulle kunna påverka hennes chanser att komma med i den norska VM-truppen.

Iwabuchi också av intresse

Utöver Naalsund så skriver Sanders att United också ska vara intresserade utav Arsenals Mana Iwabuchi.

Den japanska landslagsspelaren kom till Arsenal 2021, men väl där har det blivit sparsamt med speltid, vilket nu är en anledning till varför det ryktas om en flytt för 29-åringen.

Cascarino en möjlighet

Enligt den franska tidningen L’equipe så kan försvararen Estelle Cascarino vara påväg till Manchester United. Den 25-åriga PSG-spelaren ska enligt tidningen ha följts av United i flera månader.

Dock skriver man att en ersättare, som man verkar ha hittat, måste vara klar innan Cascarino kan lämna.

Galton och Skinner prisade

Manchester Uniteds Leah Galton har blivit utsedd till månadens spelare i WSL för december månad. Galtons gjorde mål i båda lagets ligamatcher i december, först i 5-0 segern över Aston Villa och sedan i 1-1 matchen mot Manchester City.

För Marc Skinners del så räckte 5-0 segern mot Aston Villa och krysset mot Manchester City för att bli utsedd till månadens tränare. Andra nominerad tränare var Chelseas Emma Hayes och Arsenals Jonas Eidevall.

Earps och Russo nominerade

Mary Earps och Alessia Russo har nominerats i olika FIFA “The Best”-kategorier. Mary Earps har nominerats till den bästa målvakten, medan Russo har nominerats till det bästa målet.

Tight budget för United i sommar

Enligt The Telegraphs James Ducker så kommer Erik ten Hag att behöva nå Champions League-plats, men också sälja spelare för att kunna värva både en topp-mittfältare och en topp-anfallare.

Skulle man inte kvalificera sig för Champions League så är det mycket osannolikt att man kan värva båda. Detta på grund av Uefas nya finansiella regler och på grund av de £307 miljonerna i transfersummor som klubben fortfarande måste betala av.

Ten Hag vill enligt Ducker köpa en högklassig anfallare som Harry Kane, Benjamin Sesko och Victor Oshimen, och en mittfältare, som Frenkie de Jong eller Jude Bellingham.

Men för att detta ska kunna hända behöver man alltså sälja spelare och kvalificera sig för Champions League, och enligt The Telegraph så skulle inte heller nya ägare förändra situationen alltför mycket.