Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Manchester City 2-1
Stökigt men euforiskt!

Det blev en härlig eftermiddag på Old Trafford igår. Efter första halvlek fick man verkligen känslan av att vi kan spela jämt med de största. Det blev sedan besvärligt i delar av andra halvlek men Manchester United visade åter igen hög moral och teamkänsla och vände mot självaste City.

Det blev en hel del stök och tjafs, särskilt i och med kvitteringen och diskussion om offside, men vad gör väl det en dag som denna när det slutar i eufori. 

På förhand var det intressant. Vi var många som hade känslan att matchen kunde bli jämn, att Manchester United är ett helt annat lag nu än vid förlusten med 6-3 på Eithad Stadium visste vi också. Åter igen fick vi se en mycket stabil defensiv och stor dominans av Casemiro på mittfältet. Framåt var Rashford åter så pass pigg att han borde satt ledningsmålet redan i första halvlek.

Mycket kom sedan att handla om kvitteringen. Visst kan man se situationen på olika sätt, men när Niva och Ljungberg uttalade sig stensäkert (och till synes besviket) i Viasats studio efteråt om att målet borde dömts bort så blev man bara trött. Situationen var uppenbarligen mer svårbedömd än så och domarteamet följer vad de ser rimligt i relation till om Rashford påverkade spelet eller inte. Inget svart, inget vitt såsom studion i Visat uppenbarligen ville få det till.  Jag väljer att se deras stora självsäkerhet som förvånande. Jag tänker bara på alla de frisparkar där spelare som inte (?) påverkar spelet står offside stup i kvarten.

Många av de blå var rabiata över domarens beslut. Enligt rapporter jagades domarteamet upp av flera spelare efter match. Hoppas på repressalier för det.

Det viktiga är att vi röda fick skrika av glädje igår när dagen slutade i en känsla av hopp och tro på framtiden, redan på kort sikt. Eufori är kanske lite att ta i men vi behöver späda på känslorna efter en seger som denna.

Jag tycker också det är värt att hylla de båda ytterbackarna lite extra, Malacia och Wan-Bissaka som båda fått utstå en del kritik under säsongen. Wan-Bissaka lekte ju till och med bolltrollare från och till.

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var såklart mycket nöjd med laget efter matchen. Inte bara med vändningen utan också med spelet i första halvlek där laget var väldigt kompakt, hade kontroll och såg bra ut med boll och i omställningar. Han valde ändå att vara kritisk  mot att City fick överta kontrollen i andra halvlek och att laget har mycket att utveckla ännu.

Ten Hag menade att Rashford lär sig hantera mer smärtfyllda situationer och utvecklas stadigt. “Han är kapabel, han fortsätter framåt, fortsätter fokusera. Han och laget vinner mycket på det”.

Analysen av den förlorade kontrollen och pressen i andra halvlek gjorde att det Ten Hag planerade för att förändra i laget. Garnacho, McTominay och Martinez skulle förändra matchbilden. Det hann sedan bli mål innan alla tre hunnit in. Ten Hag betonar vidare att jobbet med rätt mentalitet och hur laget hanterar smärta och motgångar har gett en hel del del resultat de senaste månaderna.

Frågorna om titeljakten ville Ten Hag tona ned, “fansen kan drömma, men vi måste ha fötterna på jorden. Det finns mycket att utveckla. Det får inte hända att vi förlorar kontroll efter halvtid i matcher till exempel. Vi måste fortsätta jobba med detaljer”.

 

 

Andra reaktioner

 

Mer om matchen

 

Det mest välregisserade Manchesterderbyt på länge