Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag lovordar Garnacho och Shaw / Sancho tillbaka i träning / Naalsund närmar sig

I dagens nyhetssvep tar vi upp del 2 av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match. Utöver det så ser det ut som att man snart får förstärkning i truppen i form av Jadon Sancho, som är tillbaka i träning. Vidare så har vi lite nyheter på ungdomssidan, men också på damsidan där Lisa Naalsund närmar sig en flytt till klubben.

Del 2 av Ten Hags presskonferens

Del två av Erik ten Hags presskonferens är ute, och där pratade han lite om vad som behövs göras i kvällens match. Utöver det så pratade holländaren om sitt förtroende för spelarna och tron som kommit tillbaka i laget. Vidare fick han frågor om Alejandro Garnacho och Luke Shaw där han gav långa och intressanta svar. 

Inledningsvis pratade han om kvällens match, och att man måste vara 100% redo när det kommer till att möta ett fysiskt lag som Crystal Palace.

”Jag känner till stämningen där – det är en svår plats att åka till. Vi måste vara riktigt bra och vara 100 procent. De är ett bra lag, och ett fysiskt lag som kämpar från första minuten. Så vi måste vara riktigt fokuserade och på rätt energinivåer för att slå dem.”

Vidare så fick han frågan om han har förtroende för att spelarna kommer att utföra det som man pratat om på träningar, och där tog han upp matchen mot City som ett exempel.

”Jag såg hur de överförde matchplanen i matchen [mot City]. Jag tycker att det var lysande hur de var i bollinnehav, men vi pratade om rollen som Bruno Fernandes, ur position. Pressningen, hur vi försvarade oss mot fronten. Jag tycker det var riktigt bra och, ja, jag litar på dem. De låg bakom planen helt, 100 procent, och de kontrollerade spelet under långa perioder i första halvlek.”

Även mentaliteten i laget kom upp, och huruvida detta lag har den tro som de stora United-lagen hade tidigare när det kommer till att ta sig tillbaka in i matcher och tillslut stå där med segern när slutsignalen lyder. 

”Jag är övertygad om det. Lag behöver erfarenheter för att bygga den mentaliteten, för att bygga den delen av mentaliteten, tron att matchen är över först när domaren visslar för sista gången. Du måste stanna kvar i spelet och du måste konstruera det och behöver sådana här upplevelser för att förbättras ännu mer och driva det ännu mer till en mentalitet på högre nivå.”

Ten Hag fick också frågan kring Alejandro Garnacho, och hur mycket han förbättrar sitt spel och sin attityd under de senaste månaderna. Där hade holländaren mycket positivt att säga.

”Ja, han [förbättras] mycket. Han har egenskaper i en-mot-en situationer som jag inte ser hos så många spelare, inte ens i Premier League. Men han har under de senaste månaderna lärt sig hur man spelar i ett lag, och hur man lever och gör rätt saker i veckan, och hur man har rätt attityd på träningsplanen.”

”Jag är verkligen glad . Det är en bonus för oss som klubb att man tar in unga spelare som kommer in i truppen och till och med kommer in i laget. Jag tror också att det är en del av vårt projekt som måste bidra till vår framgång.”

Även Shaw lovordades av Ten Hag, där hans ärlighet är något som gillas av tränaren.

”Det är ganska uppenbart. Jag gillar att han är så ärlig. Efter den andra matchen [mot Brentford] spelade han inte men han sa ”Jag förstår helt, min prestation är inte rätt”. Men från första dagen i tränade under försäsongen jobbade han riktigt hårt.”

”Du kan se att när han har rätt inställning är han en toppspelare. Inte ens bara en lagspelare, utan då är han en ledare. Han leder med exempel just nu, med sina färdigheter och sin fysiska kraft. Han tillför mycket till laget, även i sin mentalitet. 

Sancho tillbaka i träning

Enligt den trovärdige Andy Mitten så ska Jadon Sancho vara tillbaka i träning med Manchester United.

Sancho har inte spelat sedan oktober, och har varit borta från laget under en tid där han tränat individuellt, men förra veckan återvände han till Carrington, och nu verkar det som att 22-åringen närmar sig en comeback.

Nytt kontrakt närmar sig för Garnacho

Enligt The Telegraphs James Ducker så är kontraktsförhandlingarna mellan United och Alejandro Garnacho i ett avancerat stadie.

Ducker fortsätter med att skriva att United känner sig säkra på att det kommer att bli klart snart och att klubben har arbetat för att hitta rätt balans när det kommer till att belöna spelares utveckling, så att man inte upprepar samma misstag som man gjorde med Adnan Januzaj.

Oyedele utlånad

Manchester Uniteds Maxi Oyedele har lånats ut till Altrincham FC. 18-åringen har imponerat under sin tid i klubben och har nu alltså tagit nästa steg i form av ett lån, där han förhoppningsvis kommer att få spela regelbunden seniorfotboll.

Shoretire lånas ut?

Enligt Manchester Evening News Rich Fay så funderar United på att skicka ut Shola Shoretire på lån. Man fortsätter med skriva att inga konkreta bud har kommit in än, men att klubben kommer att lyssna på de bud som kommer in.

Det fanns en chans att Shoretire kunde ha lämnat på lån redan i somras, men detta blockerades av Erik ten Hag då holländaren själv ville se över 18-åringens utveckling.

Naalsund närmar sig?

Lisa Naalsund ser ut att närma sig en flytt till Manchester United. Vi har tidigare tagit upp att en flytt är nära, och nu har BT rapporterat att Naalsund inte var på sitt nuvarande lag Branns träning under gårdagen.