Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Crystal Palace - Manchester United 1-1
Det är nu laget måste visa karaktär på riktigt

Uniteds segersvit är till ända efter att formsvaga Crystal Palace lyckats lösa en poäng på Selhurst Park på onsdagskvällen. 

Samtalsämnet inför matchen var till största del huruvida Casemiro skulle spela från start snarare än om Wout Weghorst skulle göra det.

Bägge fanns med i Erik ten Hags startelva, och det var väl inga skrällar direkt. Det var emellertid många som ropade på vila för Casemiro, med tanke på att han vid ett gult kort skulle bli avstängd mot Arsenal till helgen.

Givetvis blev brassen varnad. Men, så här: startar man med lagets bästa och kanske viktigaste spelare, då byter du inte ut honom när du leder med 1-o och matchen står och väger i andra halvlek. Sedan att United blev rånade på en straff och ett förmodat 2-0-mål, vilket hade stängt matchen, det kan vi tyvärr inte göra något åt.

Som lök på laxen kvitterade dessutom hemmalaget tio minuter senare på stopptid. Frisparken som Palacespelaren slog gör han naturligtvis aldrig om i en match igen.

Att Uniteds segertåg någon skulle ta slut förstod nog alla, men det är så klart sättet det sker på som svider något oerhört. Det som dessutom väntar på söndag blir nu ännu mer av en prövning. Det är dock nu som laget måste visa på riktig karaktär. Att vinna matcher när du är inne i ett skönt flyt är bra gjort, men det är dessa hinder och motgångar på vägen som definierar dig.

United vann mot Arsenal i höstas utan Casemiro (tja, han spelade tio minuter i slutet) och kan självfallet göra det igen. Arsenal var bra då och är bra nu. United kom från usel period men höll på att spela upp sig. På söndag är det två bra lag som ställs mot varandra, kanske de bästa i ligan för tillfället.

Nu gäller det bara att resa sig från den här kallduschen och ta lärdom. Kanske var gårdagens match en välbehövlig väckarklocka…

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Olyckligt att få det där kvitteringsmålet mot sig. Hade en stor chans precis i slutet med Casemiro och Fernandes.
  • När man leder med 1-0 så länge blir det som två tappade poäng. Kontrollerade matchen väl.
  • Alla matcher är viktiga. Casemiro är en viktig spelare och en av anledningarna att vi är där vi är nu, men vi kan slå Arsenal utan honom. Det gjorde vi senast.
  • Gällande straffsituationen får man acceptera besluten. Ten Hag säger att han mer fokuserar på sitt lag och vad de kan göra för att påverka matchen.
  • Weghorst gjorde det helt okej igår efter förutsättningarna. Gjorde en bra löpning vid målet och bidrog i presspelet.

Den relativt korta presskonferensen finns att se här.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ett sent dröm-mål sätter stopp för sviten