Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Ny dammatch på Old Trafford i mars

I mars ska Manchester Uniteds tabelltoppande damlag spela mot West Ham i Women’s Super League. Den matchen kommer att spelas på Old Trafford. Det bekräftar United idag.

Matchen är för närvarande schemalagd till lördagen den 25 mars, med avspark klockan 13.30 (svensk tid). Det skulle emellertid kunna ändras när tevebolagen har sagt sitt.

För Uniteds damer blir det andra matchen den här säsongen på Old Trafford. I början av december besegrades Aston Villa med 5-0 på Uniteds huvudarena.

West Ham var motståndare även när damlaget spelade sin första match på Old Trafford, i en 2-0-seger inför tomma läktare under pandemin. United har dessutom besegrat Everton på Old Trafford, detta i mars förra året. Således gäller att damerna hittills har idel segrar på arenan.

Detta blir tredje året i rad som United spelar på Old Trafford i mars och det sammanfaller med landslagsuppehåll för herrarna.

“Hela vår grupp av spelare och ledare är extremt uppspelta över att spela inför våra otroliga fans på Old Trafford,” säger Uniteds huvudtränare Marc Skinner.

“Det här blir ännu en fantastisk händelse för Manchester Uniteds damlag,” fyller Polly Bancroft, chef för damfotboll, på. Bancroft hoppas att United ska slå sitt eget publikrekord i mars. Detta är för närvarande 30.196 åskådare, från matchen mot Villa i oktober. Under säsongen har United vid flera tillfällen bättrat på sitt publikrekord på den ordinarie hemmaarenan Leigh Sports Village.