Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Arsenal - Manchester United 3-2
Verkligheten har kommit ikapp så smått

United stod för en krigarinsats nere i huvudstaden igår kväll, men det räckte inte mot ett starkare Arsenal. Segern för hemmalaget må i slutänden varit rättvis, men det förtar inte frustrationen och ilskan man upplevde vid slutsignalen. 

Erik ten Hag gjorde en förändring i startelvan från senaste matchen och det var att Scott McTominay ersatte avstängde Casemiro. Det var naturligtvis en stor nedgradering, men det kunde sett värre ut än vad det gjorde.

Att hänga upp sig på att en spelare saknades är inte heller helt relevant, men i gårdagens match hade Casemiro troligtvis gjort maximal nytta. Det är den aspekten som är jobbig att tänka på, och hur det hade kunnat sett ut om brassen hade varit på planen.

De elva som ändå var ute på planen gjorde vad de mäktade med. Om inte inställningen och tron hade funnits skulle United inte ens varit nära att få med sig ett kryss. Det är verkligen något som har förändrats. För trots underläge kommer United ändå tillbaka till 2-2.

Nu räckte det ändå inte eftersom serieledare, i detta fall rättmätiga sådana, oftast får alla marginaler med sig och bollar som studsar rätt. Det är oundvikligt, även om United hade kunnat gjort saker och ting några procent bättre.

Något som också måste understrykas är att förväntningarna på United visserligen har höjts det senaste halvåret, men inte så till den grad att man ska vara med och utmana om titeln.

Ett bättre resultat mot Crystal Palace och seger igår hade givetvis blandat in United på allvar, men igår kom nog verkligheten ikapp en aning. Det kan vara jobbigt, men också nödvändigt ibland. Vi kan ju hoppas att den kommer ikapp Arsenal också vad det lider…

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Visade inte tillräcklig disciplin.
  • Approachen till matchen tycker Ten Hag var rätt.
  • Måste inse att vi är i en bra position. Utvecklingen går åt rätt håll. Här och nu är det dock besvikelse och frustration.
  • Ska man vinna troféer måste vi inse att mentaliteten måste förändras, och det går också åt rätt håll. Kan dock inte släppa till ett mål som det sista. Då handlar det om att vinna poängen i stället.
  • Kunde läst matchen igår bättre. Emellanåt gör spelarna det bra och då fungerar passningsspel och presspel bra.
  • Inte bara Casemiro och Martial som var borta. Vi kan lika gärna prata om dem också.
  • En viktig vecka som väntar med cupmatcher. Hoppas att spelarna är beredda på vad som väntar.
  • Gällande Sancho avslutar Ten Hag med att säga att det går åt rätt håll men att man får ta det steg för steg.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Inte riktigt klara för titelrace ännu

Veckans andra slap in the face