Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Reading 3-1
Fortsatt titelchans även i FA-cupen

Det blev till slut en promenadseger efter viss kramp med målskyttet. Det kändes ändå inte oroligt i paus efter spel mot ett mål, förr eller senare skulle Reading kapitulera. Det blev till slut våra tre brassar som löste ut problemet. 

Manchester United fortsätter att imponera på hemmaplan och det blev såklart inte lätt för Paul Ince och Reading att göra något åt. Förutom några moment av förlorad koncentration så kändes utgången trygg. Det blev vår brasilianska trio som avgick med bäst betyg, Casemiro tvåmålskytt, Antony matchens lirare och Fred med en liten delikatess fram till 3-0. Titeljakten fortsätter även i FA och vi börjar så smått tro på en trofé denna säsong.

Höjdpunkter

 

Ten Hags presskonferens

Efter matchen var Erik ten Hag klart nöjd både med segern och att laget lyckades spela bra fotboll enligt plan. Han passade dock på att vara kritiskt mot den förlorade koncentrationen i slutet av första halvlek där Reading stack upp med en fin chans att ta ledningen, Ten Hag: “vi måste jobba bort dessa misstag”.

Han fortsatte betona att en titel är viktig, och att det inte är någon idé att klaga på spelschemat. Truppen är bred nog. Han hyllade de brasilianska spelarena även om han lyckades flika in att Antony har en hel del att utveckla vad gäller variation, dynamik och att utnyttja laget omkring sig ännu bättre, “vi måste utmana honom mer”.

Casemiro fick lite extra hyllningar denna gång. På frågan om Ten Hag trodde detta om Casemiros intåg i engelsk fotboll så blev utläggningen att han är en av världens bästa spelare som hjälpt Real Madrid till många titlar.

Ten Hag kunde inte uttrycka sig konkret om Eriksens uttåg utan menade att en utvärdering av smällen från Andy Caroll sker efter 24 timmar.

 

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Brasilianska mittfältare levererar

 

Res med oss till Manchester!