Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Reading 3-1
Brasilianska mittfältare levererar

Om det finns någon turnering där man aldrig ska underskatta en motståndare så är det FA-Cupen. Det är en turnering där så många skrällar spelats ut och man vet aldrig riktigt vad man ska förvänta sig när man möter ett lag från en längre hylla i ligasystemet. Reading kom till Old Trafford och fick direkt fokusera på försvarsspelet, något som blev temat för resten av kvällen. 0-0 stod sig in i halvtidsvilan men det blev tillslut några Brasilianska mittfältare som levererade och vinsten blev i slutändan ganska bekväm.

Det blev självklart mycket boll när Reading kom på besök till Old Trafford och Championship-laget gjorde för det mesta en bra defensiv insats genom att blocka bort allting som United slängde mot mål. Det skapades dock många chanser och det är ju så att minst en boll borde hittat sig in i nätmaskorna. Den gången vi lyckades göra mål så fanns VAR-domarna där för att avlägsna den glädjen och 0-0 var en faktum in i andra halvlek.

Alla Reading-anfall i den första halvleken togs bort innan bollen ens närmade sig straffområdet och jag kan tänka mig att de rödklädda grabbarna kände sig ganska bekväma nere på planen. Med undantag för något mini-läge så fortsatte den matchbilden i den andra halvleken och det tog inte lång tid innan Antony skar en passning fram till sin landsman Casemiro som kyligt chippade in kvällens första. Bara fyra minuter senare så var det dags för Casemiro att fira igen då han drar in ett långskott som på något magiskt sätt placerar sig perfekt intill målvaktens vänstra hörn.

Om inte gamle goda Andy Carrolls röda kort i den 65:e minuten redan avgjort matchen så satte inbytte Fred verkligen spiken i kistan då han skickligt klackade hem matchens tredje mål på en väl utförd hörnvariant bara en minut efter att Reading gått ner till tio man. Det blev dock ingen hållen nolla ikväll då vi totalt missar markeringen på en hörna som enkelt stångas hem av senegalesiske Amadou Mbengue. Det reduceringsmålet var matchens sista och vi är därmed vidare till nästa runda av FA-Cupen. Lottning av vår nästa motståndare i turneringen sker på måndag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Han kan ju inte göra någonting åt Readings reducering och har ingen svettig match mellan stolparna.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Gör det bra offensivt med en hög utgångsposition och sätter in några farliga bollar i boxen. Dalot har mycket konkurrens om den där startplatsen när han kommer tillbaka.

Harry Maguire: 6

Ser fortsatt klumpig ut i försvarsspelet men gör väl inte bort sig. Ganska bra i långpassningsspelet och bidrar offensivt på så sätt.

Victor Lindelöf: 6

Det blev såklart en ganska tystsam match för Lindelöf då Reading inte bidrog med mycket offensivt. Det går kanske att ifrågasätta hans ingrepp på hörnan som leder till Readings reduceringsmål.

Tyrell Malacia: 6

Tar upp några bra positioner offensivt men gör inget större avtryck. Gör bort sig lite i slutet av första som nästan resulterar i ett Reading mål men det blev ingenting av det. Godkänd med minus.

Casemiro: 8,5

2 mål. Utbytt 73. Stabil som vanligt och bjuder även på hela två mål för att se till att United spelar hem en vinst. Man kan nästan tro att Casemiro är truppens främsta målgörare när man ser honom lugnt sätta två kassar på fyra minuter i den andra halvleken. Ännu en supermatch från 30-åringen.

Christian Eriksen: 6

Utbytt 57. Det är en ganska trött Eriksen som springer runt på planen men han bidrar fortfarande mycket med sitt passningsspel.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 68. Lite slö i avslutningslägen men gör ändå en godkänd match och assisterar även Fred för matchens tredje mål.

Antony: 7,5

Det var en livlig match av brassen som fick jobba med mycket boll och visade stundtals på väldigt bra aktioner. Han fick utdelning på sitt spel tidigt i andra när han levererade en fin assist till Casemiro. Det finns dock mycket mer att begära när det kommer till avsluten i denna match.

Antony spelade snyggt fram till Casemiro för matchens första mål och den sistnämde var noga med att ge beröm till 22-åringen.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 68. Rashford fick sin mål-svit bruten men gör ändå en minst sagt godkänd insats med sitt rappa spel. Han har ju faktiskt även en boll i mål men fick tyvärr se det bortdömt.

Wout Weghorst: 6

Utbytt 73. Duktig med ryggen vänd mot mål. Det blev inget mål ikväll men Wout gör inte bort sig.

Fred: 7

1 mål. Inbytt 57. Poäng-produktivt inhopp då han assisterar Casemiros andra och bjuder på ögongodis då han snyggt klackar in Uniteds tredje mål.

Ännu ett bra inhopp från Fred som gör dubbla poäng ikväll.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 68. Många ville se unge Garnacho starta denna match och medans det hade varit spännande så är det svårt att undgå hans effektivitet och hot som inhoppare.

Facundo Pellistri: 6

Inbytt 68. En ganska tyst match från Uruguayanen men de gånger han får bollen så ser man potentialen.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 73. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kobbie Mainoo: n/a

Inbytt 73. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Kunde kanske roterat laget lite mer i denna match men det är ändå förståeligt att inte vilja chansa för mycket. Laget spelar bra och dominerar matchbilden från minut ett. Alltid roligt att se de unga spelarna få speltid i andra halvlek.

Res med oss till Manchester!