Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Manchester United - Everton
Traditionens makt mot Everton är stark och så ska det förbli

Manchester United ångar på i ligaspelet och ska imorgon ta sig an tabellfemman Everton på hemmaplan. Historiken den här säsongen talar sannerligen till Uniteds fördel, då man dels vann ligamötet på Merseyside samt ligacupmötet i december. 

Backar vi bandet till försäsongen så noterar vi att United även då vann mot Everton, och traditionens makt är ju ofta ganska stark. Vi hoppas och tror därför att allt går enligt plan imorgon.

Det är en mycket stark Unitedupplaga som Marc Skinner basar över den här säsongen. I tävlingssammanhang har laget bara förlorat en match (straffläggningar exkluderat), vilket var mot Chelsea i höstas. Efter det mötet har man spelat åtta tävlingsmatcher, där sju har slutat med seger och en med ett kryss.

Närmast kommer United från en 2-1-seger mot Sunderland i FA-cupen. Det var emellertid ingen imponerande insats av bortalaget, trots att det var ganska mycket spel mot ett mål. Slarv från United bjöd in Sunderland i matchen, men Nikita Parris såg med sitt andra mål för dagen till att hämta hem segern.

Nikita Parris nätade senast mot Sunderland. Nya mål imorgon?

Imorgon kommer det inte finnas lika stort utrymme för misstag och och inte gå på full kapacitet. Everton har visserligen hackat en aning på sistone (inte som herrarna dock. Jisses…), men det är framför allt i cupspelet. I ligan har man tre raka segrar och i dessa matcher har man gjort tre mål i respektive match. Så potentiella mål finns hos morgondagens gäster.

Matchen sänds på MUTV med avsparkstid 13.00. 

Läget i laget

Till att börja med kan vi konstatera att ett par nyförvärv har anslutit till laget. Estelle Cascarino, Lisa Naalsund och Jayde Riviere är tre nya namn i Skinners trupp. Av dessa är dock Cascarino endast inlånad, men i affären uppges en köpoption finnas. 25-åringen (som för övrigt firar födelsedag imorgon) ses framför allt som en mittfältare, men är inte heller ovan vid att spela i backlinjen.

Naalsund och Riviere är ännu inte redo för spel. Det lär dröja åtminstone någon månad till och därför får duon mer ses som värvningar tilltänkta till nästa säsong.

Mer finns att läsa i senaste damkollen.

Till imorgon meddelar Skinner att Leah Galton är tillbaka från skada och har tränat fullt.

”Leah kommer vara aktuell för spel imorgon,” säger huvudtränaren och fortsätter:

”Lisa [Naalsund] och Jayde [Riviere] mot att nå sina mål. I övrigt är alla andra redo.” 

Kort om Everton

Everton placerar sig alltså på femte plats i tabellen och har som ovan nämnts ett par goda resultat i ligaspelet. Senaste matchen var dock i FA-cupen och där fick man se sig utslagna av Birmingham City med 1-0. Utslagna blev man även i ligacupen, så kvar att fokusera på är endast ligan.

Tränare Brian Sørensen har bekräftat att mer eller mindre hela truppen är tillgänglig imorgon. Den enda som inte får spela är målvakten Emily Ramsey, som tillhör United.

Noterbart är att vi i Everton hittar svenskan Hanna Bennison (figurerar i arkivbilden).

På värvningsfronten har det också varit lugnt. Sørensen säger att han är nöjd med hur truppen ser ut just nu.

Vidare tycker han också att man har ett lag som kan utmana United imorgon, trots att man ställs mot tabellettan.

“Vi åker dit i tron om att få ett bra resultat och jag tycker vi har ett lag som kan lyckas med det.”

Tidigare möten

United och Everton har som sagt mötts tre gånger den här säsongen, varav en under försäsongen. Den matchen slutade 1-0 till United och i ligaspelet vann man på bortaplan med 3-0. I ligacupen i december skrevs resultatet till 4-2.

Manchester United – Everton

Turnering: Women’s Super League
Datum: 5 februari
Avspark: 13.00
Teve: Ingen sändning i Sverige (matchen visas på MUTV samt FA Player).