Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Leicester City 3-0
Det var skräp (före paus), på torsdag besegrar vi Barcelona tillsammans

Manchester United bjöd Leicester City på en chans, genom att spela tämligen dåligt i första halvlek. Leicester tog inte vara på den och istället var det United som hade halvtidsledning. Efter paus kom United, förstärkta av Jadon Sancho, ut som ett nytt lag och städade av Leicester problemfritt för en 3-0-seger. Marcus Rashford fortsätter på den inslagna vägen och gjorde de två första målen.

United hade några minuter i inledningen på matchen. Därefter var det nästan bara Leicester i första halvlek. Gästerna förmådde emellertid inte skapa överdrivet mycket och när de gjorde det stod David de Gea i vägen med ett par högklassiga räddningar. Till slut var det istället Leicester som gjorde ett misstag. Bollvinst av Marcel Sabitzer, framspelning av Bruno Fernandes och avslut av Marcus Rashford. Fotboll behöver inte alltid vara så svårt.

Erik ten Hag skruvade på det som inte fungerade och United var överlägsna efter paus. Inhoppande Jadon Sancho hade en stor del i det. Sancho skulle sätta trean efter en magnifikt anfall, där han kombinerade med Fernandes. Däremellan hade Rashford gjort sitt andra för dagen.

Just nu är han nog bäst i världen, Marcus Rashford. Sedan fotbollen återupptogs efter den oförklarliga pausen i slutet av 2022 har Rashford varit sensationellt bra. Det enda sättet för motståndarna att stoppa honom är att övertyga Ten Hag att spela Rashford till höger, men det dumma experimentet tycks Ten Hag nu ha avslutat.

Igår tycker jag emellertid att Rashford bara var näst bäst i United. Bruno Fernandes låg egentligen bakom allt som United skapade. En fantastisk match av Uniteds ständigt vikarierande lagkapten.

United spelar just nu flest matcher av alla lag i Europa och det är bara underbart. De många matcherna är (mestadels) en effekt av att det går bra. Det är så uppfriskande att Ten Hag (till skillnad från så många andra managers) ständigt fokuserar på det positiva i att vi spelar många matcher. Vi saknar spelare – Antony, Casemiro, Christian Eriksen och Anthony Martial indisponibla igår, Raphaël Varane på bänken – men det spelar liksom ingen roll. Vi hittar sätt att vinna. United är ett lag. Igår agerade Lisandro Martínez yr höna större delen av första halvlek men det kom han undan med, för det fanns alltid en lagkamrat som reparerade.

Erik ten Hag har fått ordning på Manchester United.

Ten Hag har fått grunden på plats och vågar nu rotera lite då och då. Vi går så här bra trots att vi egentligen inte har haft bästa möjliga elva i en enda match på hela säsongen. (Det kan argumenteras att vi hade vår bästa elva borta mot Chelsea, men jag är ju övertygad om att Ten Hag skulle förkasta det argumentet, då Anthony Martial saknades i den matchen.)

En sista notis från gårdagen är att det var mycket roligt att Kobbie Mainoo fick sin Premier League-debut.

Nu borstar vi av Leicester och fokuserar på Barcelona. Sedan är det cupfinal. Sedan ny cupmatch och så rullar det på. Underbart!

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen kan ses här.

De Gea lika med Schmeichel

David de Gea höll igår nollan och tangerade därmed Peter Schmeichels rekord på 180 hållna nollor som Manchester United-målvakt. (Det beror lite på hur en räknar.)

Vi besegrar Barcelona tillsammans

Efter matchen signalerade Erik ten Hag till Uniteds supportrar. Hans budskap?

“Jag sa kom på torsdag, det är en stor match. Se till att ni är där. Vi är säkra på att vi besegrar Barcelona tillsammans.”

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var mycket besviken på Uniteds spel i första halvlek.

“Jag var verkligen missnöjd med vår prestation. Vi måste följa reglerna och principerna för vårt sätt att spela. När du inte gör det blir det en röra. När du möter en bra motståndare, som Leicester är, släpper du till chanser.

“Det var bara tack vare David de Gea som vi inte släppte in mål.

“Så, ja, vi hade verkligen tur att vi ledde med 1-0 i halvtid. Givetvis, en fantastisk passning av Bruno, fantastiskt avslut Rashy.

“Men resten, det var skräp.”

  • I andra halvlek följde United reglerna.
  • Med Jadon Sancho på planen blev spelet mer dynamiskt. Han byttes in för att utnyttja de stora luckorna på mitten.
  • Med Wout Weghorst på topp blir Uniteds presspel bättre.
  • Det är en tuff liga med idel tuffa matcher och det blir extra svårt med Marcel Sabitzer ny på mittfältet. Det tar tid för honom att lära sig Uniteds spelregler men United har ingen tid för matcherna måste vinnas.
  • Ten Hag, ledarna och spelarna fokuserar fullt ut på sitt jobb och låter inte ägarfrågan ta fokus.
  • I februari handlar det inte om någon titelstrid. Barcelona på torsdag är det enda som räknas nu.
  • United tränar – övningar och med video – mycket på kontringspressen. Det är det bästa verktyget för att skapa chanser.

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Han är fullkomligt ostoppbar