Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Leicester City 3-0
Han är fullkomligt ostoppbar

Manchester United avslutade helgen med att välkomna Leicester City till Old Trafford och det blev en svängig tillställning som till slut seglades hem komfortabelt. Tacka världens just nu bästa fotbollsspelare för det. 

United började matchen piggt, men det var dröjde inte länge innan gästerna började äta sig in mer och mer. Om det var något lag som var närmast mål under de första tjugo minuterna så var det definitivt Leicester. David De Gea tvingades till två svettiga räddningar, där den ena var värre än den andra.

United vann inte 50/50-duellerna, vilket gjorde att Leicester kunde anfalla gång på gång och bita sig fast på hemmalagets planhalva. Om det kollektiva försvarsspelet sett bra ut så gjorde det inte det nu. Det var snarare individuella insatser som såg till att nollan var intakt.

Men så är ju fotboll ibland ganska ologiskt. Från ingenstans blev Marcus Rashford frispelad av Bruno Fernandes, och en frispelad Rashford idag gör mål. Idag slog engelsmannen till med sitt 23:e för säsongen, därmed personbästa under en säsong.

Efter målet fick United mer kontroll och borde också ha gjort 2-0. Återigen var Fernandes inblandad. Den gången hittade han sin landsman Diogo Dalot (av alla spelare) inne i straffområdet, som bara skulle raka in bollen, men lyckades på något märkligt sätt missa bollen.

I andra halvlek blev det åka av och det var mer eller mindre spel mot ett mål. Rashford visade återigen att han både är världens bästa och mest formstarka spelare. När sedan Jadon Sancho kom in blev det ännu mer lekstuga. Kul att se Sancho varva upp mer och mer.

Det enda orosmolnet var mittfältet. Marcel Sabitzer och Fred är för ihåligt. Cementblocket Casemiro behövs verkligen där.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Jätteräddning i inledningen följt av en fantomräddning en kvart senare. Förmodligen en av hans vassare räddningar i United. Spelade förvånansvärt bra med fötterna och agerade proaktivt.

Diogo Dalot: 7

Väldigt offensiv idag. Obegriplig miss i slutet av första halvlek. Börjar annars bli mer varm i kläderna efter sitt skadeuppehåll. Hugget som stucket vem av Dalot och Wan-Bissaka som spelar på torsdag mot Barcelona.

Victor Lindelöf: 8

Skakigt i början, som hela United. Spelade upp sig rejält och stod för ett par fina brytningar. Kändes väldigt stabil.

Lisandro Martinez: 8

Inledde halvbra, men vilken nivå han håller därefter! Slår aldrig bort en passning. Nära att bli målskytt dessutom.

Luke Shaw: 8

Utbytt 69′. Sätter knappt en fot fel. Håller en oförskämt hög lägstanivå.

Fred: 5

Utbytt 59′. 1 assist. Nära ge bort ett mål inledningsvis efter att ha skänkt bort bollen på mittplan. Räddade upp med viktig brytning kort efter. Överlag ändå mest slarvig. Känns som att brassen gör det bra varannan match för tillfället.

Marcel Sabitzer: 6

Utbytt 80′. Hade det lite kämpigt på mitten idag. Lägger ner ett väldigt hårt jobb, men hade önskat att se mer progressivitet i österrikarens spel. Dock väldigt trygg med bollen och slår inte bort många passningar.

Bruno Fernandes: 8

2 assist. Startade till höger och var inte så värst involverad i spelet. Flöt efterhand mer in mot mitten och gjorde det bättre. Som alltid har portugisen ett finger med i Uniteds farligheter och så även mål. Spelade fram Rashford fint och borde haft en till assist när han hittade Dalot.

Bruno Fernandes – navet i Manchester Uniteds offensiv.

Alejandro Garnacho: 5

Utbytt 46′. Kom inte till sin rätt idag. Tämligen isolerad och fick inte alltid bollarna när han borde haft dem. Rättmätigt utbytt.

Marcus Rashford: 9

Utbytt 69′. 2 mål. Förmodligen världens bästa fotbollsspelare just nu. Helt ostoppbar.

Wout Weghorst: 5

Sliter hårt och gör framför allt ett bra jobb i defensiven, men räcker inte riktigt för att helheten ska bli bra. Kan bevisligen inte göra mål.

Jadon Sancho: 6

Inbytt 46′. 1 mål. Varavar så sakteliga upp och börjar också komma igång med poängproduktionen. Avslutar ett magnifikt anfall som leder till 3-0.

Scott McTominay: 6

Inbytt 59′. Gjorde det i alla fall inte sämre än Fred.

Anthony Elanga: 6

Inbytt 69′. Kom in med gott självförtroende och utmanade ofta.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inbytt 69′. Stabil utan att direkt utmärka sig.

Kobbie Mainoo: n/a

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Premier League-debut för 17-åringen, som nyligen kritade på ett långtidskontrakt med United. Riktigt kul att se!

Erik ten Hag: 7

En match som skulle vinnas. Ställde ut en stark, förväntad elva som gjorde jobbet. Bytena var berättigade och det var roligt att Ten Hag dessutom gav Mainoo chansen i slutet.

Res med oss till Manchester!