Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Newcastle United 2-0
Det här laget vill skriva sin egen historia, skapa sitt eget arv

Igår vann Manchester United den engelska ligacupen. Detta efter 2-0 mot Newcastle United i finalen på Wembley. Casemiro öppnade målskyttet efter 33 minuter och sex minuter därefter punkterade Marcus Rashford matchen.

För en stund bedömdes Rashfords 2-0-mål som ett självmål av förvirrade statistiker men nu har ordning skipats. Målet har officiellt tilldelats Rashford.

Ser vi till matchen var United förmodligen det sämre laget. Newcastle ägde bollen och det ska de normalt sett inte göra mot United. Jag tror att det till mångt och mycket beror på att United spelade mot Barcelona i torsdags.

Men för allt bollinnehav de hade skapade Newcastle inte så värst mycket. De mötte ett United som accepterar att du ibland måste försvara för att vinna fotbollsmatcher.

Vi kändes trötta men vi har mer kvalitet och vi har spelare som vet vad som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Det är inte för inte som Casemiro gör 1-0.

Newcastle har en bra möjlighet att öppna målskyttet. David de Gea räddar bra. Det är kanske ingen målvaktstavla när Rashford dubblar ledningen men nog fasen hade De Gea räddat den och nog fasen hade Newcastle fått det första målet om United hade haft Loris Karius i mål.

“Små marginaler,” sa den fruktansvärda kommentatorn Fredrik Ljungberg. Så var det förstås inte. Det handlade om att det ena laget hade en mycket bättre målvakt än det andra laget.

United hittade ett sätt att vinna matchen för att vi i grunden är ett mycket bättre fotbollslag.

Nåväl, jag slängde ihop ett gäng tankar om matchen igår kväll. Så jag hänvisar till dem, istället för att upprepa mig. Och så fyller vi den här artikeln med en massa härliga reaktioner från gårdagen.

Bossen och den nya bossen.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag tog med sig Ligacuptrofén till presskonferensen och var i största allmänhet på bra humör. När han gick därifrån höll han på att glömma trofén:

“Jag kan lämna den. För nästa cup. Den här har vi redan.”

Vad gladde med Uniteds prestation?

Att United kan anpassa sig till olika sätt att spela på. United hittade ett sätt att vinna mot Newcastle.

Seger direkt efter Barcelona

Med segern mot Barcelona i åtanke var segern mot Newcastle massiv. Det visar att United är vältränade. I det perspektivet var det en massiv prestation.

Betydelsen av en trofé

Att vinna en titel visar att det är värt att anstränga sig för att vinna. Varje dag måste du ge ditt bästa. Du får inget gratis. Att vinna en titel visar att laget är på rätt väg.

“Men det är en cup, och det är februari, men det visar att vi utvecklas i rätt riktning. Så det här måste vara inspirationen och motivationen för att fortsätta på den här vägen, för att bli bättre och inte vara nöjd.”

Laget får njuta i 24 timmar men spelarna får inte vara nöjda, för blir du nöjd blir du lat och då vinner du inget.

Om Varane och Martínez

På en fråga om hur det är att ha ett mittbackspar som Raphaël Varane och Lisandro Martínez tar Ten Hag upp betydelsen av Varane och Casemiro, med allt de har vunnit.

“Jag hade Martínez i Ajax och vann titlar med honom. Samma med Antony.”

Du behöver ha rätt personligheter för att vinna. Du kan lita på Martínez och han har ett bra band med Varane.

Fira?

Du måste fira efter en titel! När du har vunnit något måste du fira. Men därefter måste du fokusera och på onsdag kommer en ny match.

På en senare fråga noterade managern att det gäller att inte bli övermodiga. Så länge laget gör rätt saker kan laget vinna mer.

Om att välja United

“Det kanske var en risk, men jag är lite envis. Jag bara älskar United. När jag ser våra tröjor, när jag banden till fansen, när jag ser Old Trafford, när jag ser arvet Sir Alex lämnade, så många spelare som utvecklades i Uniteds lag och hade ett stort avtryck.

“Vi vill göra detsamma. Det här laget vill skriva sin egen historia, skapa sitt eget arv.

“När den här möjligheten kom tänkte jag: ‘Det här är rätt klubb för mig, jag vill vara en del av den.'”

Om Sir Alex Ferguson

Det var en ära att äta middag med Sir Alex Ferguson och dela tankar. Det finns mycket att lära av Ferguson. Det visar att Ferguson fortsatt bryr sig om klubben.

Avram Glazer var på plats

“Han var väldigt glad, för klubben, som en ägare. Han ville vara en del av det, du kände det när han var i omklädningsrummet. Väldigt bra att han var här för att visa hans intentioner.”

Ten Hag ville inte uttala sig om vad som sker kring en eventuell försäljning av klubben, men på en direkt fråga upprepade han att det var bra att Avram Glazer var på plats.

Om att dansa med Antony och Martínez

Efter segern dansade Ten Hag med Antony och Lisandro Martínez.

“Vi har en historia tillsammans, Licha och Antony, i Amsterdam, vi dansade lite. Jag hoppas att vi kan göra det ännu mer i framtiden. Men därför måste vi investera, därför måste vi offra och lida varje dag, för att vinna titlar.”

Roy Keane var Roy Keane och därmed inte entydigt imponerad:

Video

Andra reaktioner

Okej, okej, okej. Nu blir det mycket. Nu blir det extremt mycket. Men ni vill se precis allt (förutom en), det lovar jag.

Erik ten Hag snackade med Sky Sports:

Ten Hag hade också några ord över till mittfältstalangen Kobbie Mainoo (säkerligen fick övriga talanger samma goda råd):

Ungdomar hade vi många på plats:

Bruno Fernandes är vår egentliga lagkapten och fick lyfta trofén tillsammans med Harry Maguire, som är vår utnämnda lagkapten. Fernandes fick förstås göra en segerintervju:

Luke Shaw och David de Gea fick också snacka:

På tal om De Gea så slog han rekord igår:

Marcus Rashford gjorde också en segerintervju:

I omklädningsrummet bjöds det på champagne:

Bossen fick krama bossen:

Jadon Sancho tycker att Bruno Fernandes skulle ha passat:

Casemiro tycker också att Bruno Fernandes kunde ha gjort saker bättre:

Vill ni veta vad förlorarna tyckte kan ni lyssna på Eddie Howe här (ja, just den här kan ni hoppa över):

Diverse firande:

Spelartweets:

Mer från matchen

En titel som vittnar om en helt ny mentalitet och framtidstro

Ett lag att älska

Res med oss till Manchester!