Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Manchester United - Leicester
Toppen mot botten – då finns inga ursäkter

Inte sedan mitten av februari har Manchester United spelat ligafotboll, men imorgon är det dags igen. Leicester City kommer på besök till Leigh Sports Village.

Det är en match som faktiskt bara måste innebära tre poäng för United, då morgondagens motståndare är jumbo i Women’s Super League. Trots att laget slog Liverpool borta senast får möjligheterna till ännu en bortaseger ses som små.

Avspark är klockan 13.30 imorgon. Matchen visas på Viaplay. 

Läget i laget

United går in till morgondagens möte som ligaledare och med tanke på att tränare Marc Skinner har i princip hela truppen att välja från finns det inte mycket som ursäktar en plump mot jumbon på hemmaplan.

Samtliga spelare är friska och redo, med undantag för januarinyförvärvet Jayde Riviere. Kanadensiskan hade näppeligen varit aktuell i vilket fall. Det ska dock sägas att vi kan få se henne i spel framåt slutet av månaden, så till vida att hennes rehabilitering går enligt plan.

Ett annat nyförvärv som kan vara aktuell för imorgon är den norska mittfältaren Lisa Naalsund.

“Lisa kör för fullt med laget på träningarna, så alla är tillgängliga förutom Jayde,” säger Skinner till Uniteds hemsida.

Trots att det är en hektisk månad som väntar, med bland annat Chelsea på bortaplan nästa söndag, så låter Skinner meddela att fokus enbart ligger på nästa match.

Med det tänket samt lagförutsättningarna lär vi få se starkast möjliga elva imorgon. Där bak finns ju bland annat Mary Earps, som utsågs till världens bästa målvakt tidigare i veckan. Det, kombinerat med ett starkt försvar som hittills under året endast släppt in två mål, är givetvis positivt.

I senaste FA-cupvinsten mot Durham spelade i princip starkast möjliga lag och vi fick då se fem olika målskyttar. Att kunna sprida ut målskyttet är ack så viktigt i ett titelutmanande lag.

Kort om Leicester

Leicester parkerar alltså sist i ligan, men tog senast en viktig seger mot Liverpool på bortaplan.

Med endast sex inspelade poäng och lika många gjorda mål är utsikterna för spel i högstadivisionen nästa år inte goda.

Att det inte har blivit många mål framåt kan eventuellt förklaras av att laget har en väldigt ung och inte alltför namnkunnig offensiv. Den före detta Unitedspelare Jess Sigsworth är med sina 28 år äldst bland lagets forwards.

På mittfältet känner vi dessutom igen Carrie Jones, som för närvarande är utlånad från United till Leicester.

Laget leds i övrigt av Willie Kirk, som tog över i november 2022 efter att Lydia Bedford fått lämna uppdraget som huvudtränare. Det vore dock en överdrift att säga att Kirk fått någon större snurr på maskineriet.

Tidigare möten

Lagen möttes tidigare under säsongen i ligaspelet och det blev en 1-0-seger till United. Den var emellertid inte vacker. Där och då betraktades matchen som säsongssämsta, enligt Mikael Österdahl.

Längre bak i tiden har United annars vunnit ett par matcher med nästan överdrivet stora resultat. I Ligacupsmötet 2019 vann United med 11-1…