Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Real Betis 4-1
En ordentlig reaktion i andra halvlek

Real Betis hade till slut inget att hämta på Old Trafford i kvällens åttondelsfinal av Europa League. Manchester United gjorde fyra mål och studsade tillbaka efter söndagens mardrömsinsats. 

Viktigast ikväll var att få med sig ett bra resultat till returmötet i Spanien nästa vecka samt sminka över 7-0-förlusten på Anfield i helgen. Vi fick båda delarna.

Nog för att det är svårt att gå vidare helt och fullt efter den där överkörningen, men det blev ikväll plåster på såret i stället för salt i det.

Det inledde lite svajigt, trots att Marcus Rashford prickade in ledningsmålet tidigt. Framför allt slarvades det på många håll och spelarna kändes inte helt påkopplade mentalt. Kvitteringsmålet kanske inte hängde i luften, men det kom hursomhelst inte som en chock. Hands? Ja…? Nej…? Eller, jag vet inte… Jag orkar inte lägga energi på det.

Erik ten Hag verkade i alla fall ha tagit snacket i halvtid och United kom ut som ett nytt, fräschare lag, anförda av Bruno Fernandes. Kaptenen visade verkligen prov på hur man ska bete sig när man har bindeln runt armen. I söndags visade han hur man inte ska bete sig. Det gör honom bara mänsklig. Som person i första hand och fotbollsspelare i andra hand upplever alla dåliga och bra dagar. Sämst senast. Klart bäst idag.

Rashford sa på gårdagens presskonferens att han älskar att spela med Fernandes, och i en match som den här är det enkelt att förstå varför.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Jag är i grund och botten av åsikten att målvakter i första hand ska rädda bollar och därefter kan de lägga fokus på andra saker. De Gea kan göra det första, men oftast inte så mycket annat. Spelet med fötterna är extraordinärt uselt idag, vilket bidrar till att laget ibland sätts i taskiga situationer. Efter den här säsongen är det slut med det. Jag kan inte se att Ten Hag kommer ha något intresse av att satsa på spanjoren framöver. Kvällens match kändes som ett kvitto på det.

Diogo Dalot: 5

Utbytt 46’. Imponerar inte. Svårt att se hur Aaron Wan-Bissaka skulle gjort det sämre från start. Portugisen övertygar inte i någon riktning.

Raphaël Varane: 7

Håller ihop försvaret bra och spelar med en helt annan pondus än senast. Lugn, trygg, spelskicklig.

Lisandro Martinez: 7

Liknande Varane; håller en bra nivå där bak, men de båda kändes ibland ganska utelämnade av sina medspelare i första halvlek. Som vanligt väldigt bekväm med bollen.

Luke Shaw: 6

Utbytt 65’. Såg slö och bitvis otajmad ut. Höjer sig i andra och slår en fin hörna som träffar Fernandes panna. Räcker precis till ett godkänt.

Fred: 6

Utbytt 82’. Har ett par pigga aktioner och fina vändningar emellanåt. Det blandas dock med onödiga bolltapp också.

Casemiro: 6

Visat glimtar av sitt register, men långt ifrån det vi vant oss vid under säsongen. Svårt att få grepp om mittfältet tillsammans med landslagskollegan, om än att det blev bättre i andra halvlek.

Bruno Fernandes: 8

Varnad. 1 mål. 1 assist. Fin arbetsinsats och är inblandad i tre av målen samt allt annat som går Uniteds väg offensivt. Tog sitt ansvar som kapten och ledde laget till seger.

Bruno Fernandes ledde United på ett föredömligt sätt och var bäst på planen.

Antony: 6

Utbytt 82’. 1 mål. Man vet aldrig riktigt vad man får av Antony. Showande, som ibland inte leder till något vettigt, blandas med drömmål och fina instick. Som många andra höjer han sig i andra halvlek.

Wout Weghorst: 5

Varnad. 1 mål. Blandar och ger alldeles för mycket. Behövde till slut öppet mål för att göra sitt andra i röda tröjan. Ändå inte tillräckligt bra, hur dedikerad han än må vara.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 65’. 1 mål. Kylig och distinkt när han sätter 1-0. Annars svårt att komma till sin rätt, då han körde fast på motståndarna mestadels. Hämmas möjligen av att flytta runt i offensiven? Svävar mellan godkänd och underkänd.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inbytt 46’. Ersatte föga överraskande Dalot på högerbacksplatsen och hade efter en kvart uträttat mer än sin kollega.

Jadon Sancho: 5,5

Inbytt 65’. Kvicka fötter, men fick inte ut så mycket av sitt inhopp. Lite för bollkär emellanåt.

Tyrell Malacia: 6

Inbytt 65’. Kommer runt bra på kanten flertalet gånger. Piggt inhopp.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 82’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 82’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställde ut samma startelva som blev förnedrade i söndags. Första halvlek var mestadels svag. I andra blev det, som vi sett många gånger förr, en förbättring. Kändes på förhand rätt att köra med ett oförändrat lag, vilket han också fick betalt för.