Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Real Betis - Manchester United 0-1
En nittio minuter lång parentes

Manchester United hade som väntat inga problem att ta sig vidare till nästa runda i Europa Leagues slutspel. Real Betis var på förhand redan ett slaget lag efter förra veckans resultat och gårdagens match blev egentligen bara en parentes, där Marcus Rashford såg till att United gick segrande.

Det var givetvis bara en match som skulle spelas av nere i Sevilla igår kväll. United hade 4-1 att gå på och Erik ten Hag kunde således lufta på några positioner utan att riskera något skräckscenario.

Det var ingen vacker match som utspelades, men det var kanske inget som förväntades heller. Psykologin blir lite annorlunda när nerven inte riktigt finns där. United behövde inte förta sig, medan Real Betis varken hade tillräcklig kvalitet eller ork för att göra match av det hela.

Att bara spela av en match kräver naturligtvis koncentration och att spelarna är påkopplade, men emellanåt brister det, och då förekommer bitvis lite slarv, bitvis lite frustration.

Facundo Pellistri fick starta och det var så klart kul, men det märktes att han har en bit kvar till dess att han på allvar utmanar om en plats. (Ja, varningen han åker på är för övrigt helt obegriplig.)

Marcus Rashford upplevde också lite frustration. Hade det här varit förra säsongen hade han gått mållös från matchen, men nu är nu och då kan han skjuta bollen till månen från fem meters avstånd, för att minuter senare dra iväg en missil från 25 meter i exakt rätt nätmaska.

Så mycket mer finns egentligen inte att skriva hem om gårdagens match.

Idag stundar lottning och nästan oavsett vilka som står på andra sidan bör United vara favoriter. På söndag ska dessutom Fulham få säga adjö till FA-cupspelet när de gästar Old Trafford, så visst finns det ganska mycket att se fram emot nu när saker och ting så sakteliga börjar dra ihop sig.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se på Uniteds hemsida. 

Ten Hags presskonferens

  • Bossen inleder med att poängtera att han är nöjd med insatsen. Det kunde ha blivit en svår match. De skapade ett par chanser men överlag var det ingen fara. Det är starkt mentalt att komma till den här arenan, hantera pressen, och gå vinnande ur mötet.
  • Rashford skapade chanser precis som laget i övrigt. Han fortsätter bidra. Att han gör mål säger något om hans prestationer men även om lagets. Har han bara rätt fokus och energi så kommer han komma till lägen, då är det upp till honom att utnyttja dem. Gäller att vara effektiv på den här nivån, när man vanligtvis inte får en handfull chanser på sig att göra mål.
  • Pellistri förtjänade möjligheten. Har visat goda intentioner tidigare, både i träning och vid inhopp i matcher. Han hade ett par fina aktioner.  Ten Hag säger att han är nöjd med uruguayanens insats.
  •  Gällande Fernandes matchande säger managern att portugisen är stark och orkar att spela många matcher. Kan spela på många olika positioner dessutom. Mycket viktig i det defensiva spelet också. Han är i kanonslag.
  • Ten Hag tycker att De Geas insatser i United bör uppmärksammas. Går alltid att lita på honom, men vad gäller landslagsuttagning till det spanska landslaget är det upp till förbundskaptenen.  ‘

Andra reaktioner

Mer från matchen

Säkert vidare till kvartsfinal