Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Real Betis - Manchester United 0-1
Säkert vidare till kvartsfinal

Manchester United är som väntat vidare till kvartsfinal i Europa League. Real Betis hade några farliga omställningar i första halvlek men vinsten var aldrig hotad och ju längre tiden led blev det en delvis avslagen historia.

Ten Hag skickade ut de flesta av sina bästa pjäser med undantag av Varane och Shaw. Alla gjorde en stabil och godkänd insats. Igen måste Fernandes hyllas extra för sin energi och dominans i det offensiva spelet. När han undviker idiotpassningar och slarv är han svår att inte hylla.

Casemiro gör också som ofta en fin match innan han nu går på fyra matchers vila och delvis kritiserade Weghorst gör också ett klart godkänt jobb defensivt och offensivt. Kul också att få se svenskarna som inte gör bort sig med sina inhopp.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Säker och lugn, avväger bra och gör ett par fina och viktiga räddningar igen

Tyrell Malacia: 6

Slarvar och lämnar farliga ytor bakom sig i första halvlek men spelar upp sig rejält i andra. Med viss knapphet godkänd.

Aron Wan-Bissaka: 6

Stark och positionssäker i defensiven men kunde vara bättre offensivt och med boll överlag

Harry Maguire: 7

En bra match av lagkaptenen som känns piggare i benen än på länge. Faller och står rätt och trots vissa misstag i första halvlek.  En stabil insats.

Lisandro Martínez: 7

Följsam igen, gör ingen besviken med sin trygghet och bollbehandling

Casemiro: 7

Efter några tveksamma insatser känns mittfältsgeneralen åtminstone delvis tillbaka med sitt lugn och precisa positionsspel. Gör en del misstag men blir svår att klara sig utan i kommande matcher. Framspelning till målet.

Fred: 5,5

På gränsen till underkänd. Slarvar för mycket och har ingen av sina bästa matcher

Bruno Fernandes: 7

Evighetsmaskin och bra igen med sin outtröttliga energi och fina framspelningar även om han var mer dominant i första matchen

Facundo Pellistri: 6

Jobbar och sliter och gör det bra, potentialen är uppenbarligen stor hos den unge uruguayanen även om det är en bit kvar till en ordinarie ytterplats. Åker på konstig varning.

Marcus Rashford: 6

Försöker som vanligt utmana mycket, fastnar för mycket idag och missar några klara chanser. Smäller självklart ändå dit en pärla.

Wout Weghorst: 6

Viktigt jobb igen, hamnar i flera bra lägen framåt men måste vara mer klinisk i avslut för att få mer beröm

Marcel Sabitzer: 6

Inbytt 60. Gör det bra och lyckas på kort tid vara inblandad i målchanser. Blir dock svårt att ersätta Casemiro i kommande matcher

Jadon Sancho: 5

Inbytt 60. Långt ifrån sin forna form ännu även om vissa aktioner ser bra ut

Anthony Elanga: 6

Inbytt 68. Gör ett piggt inhopp och löper mycket och rätt både i försvar och i försök framåt. Får dock inte alls till sista passningen och avsluten.

Diogo Dalot: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Victor Lindelöf: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 8

Ställer ut en stark elva och säkrar matchen. Gör flera och viktiga byten i syfte att vila spelare från minut 60.