Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Sevilla 2-2
Nu måste bränder börja släckas

Igår kväll kändes det som att Manchester United i viss mån spelade bort säsongen. En kvart var vad som behövdes för det. United gjorde fyra mål men fick ändå bara med sig ett oavgjort resultat. Lägg därtill en kaptensavstängning inför returen, en förmodad allvarlig skada på säsongens bästa spelare, plus massa andra småskavanker. Det finns ett gäng bränder att släcka nu. 

Full kontroll i 45 minuter och ledning med 2-0. Allting var mer eller mindre klappat och klart.

Matchen skulle egentligen bara ha kunnat fortsatt i en riktning för United, och det var framåt. Frågan var hur stor segern skulle bli. 3-0? 4-0? Något sådant hade varit fullt rimligt och rättvist.

Marcel Sabitzer visade att han nog inte verkar ha något emot att stanna kvar på Old Trafford i framtiden. Anthony Martial hade bevisligen vaknat på rätt sida. Casemiro var tillbaka med besked. David De Gea gjorde det han skulle i målet. Ja, det mesta såg bra och kontrollerat ut.

Vad hände i andra halvlek? Fram till att allt kollapsade låg det liksom något och pyrde, men att det skulle utvecklas till en stor eldsvåda var svårt att föreställa sig. Spelet var mest hackigt och osynkat från bägge lagen.

Det var tämligen grinigt dessutom. Som att det var ett sydamerikanskt inbördeskrig som pågick parallellt med den egentliga matchen. Det var mestadels gästerna som bidrog till att spelplanen mer liknade ett slagfält. Mitt i allt detta syntes inte heller någon domare till som kunde stävja hela bataljen. Sevilla kändes som en sämre kopia av Atlético Madrid från förra säsongens Champions League-möte; osköna, grisiga fuskare.

Att United, som själva hade skapat sig ett mycket bekvämt utgångsläge, släpper in två bollar i slutskedet är fruktansvärt frustrerande. Att det sker via två självmål är bara fruktansvärt skrattretande. Att Lisandro Martinez bärs av planen med vad som såg ut att vara en pajad hälsena är bara fruktansvärt. Att Erik ten Hag inte hade några byten kvar vid det tillfället var fruktansvärt onödigt.

Allt som utspelades den avslutande kvarten var bara en fruktansvärt dåligt hopkokad soppa, där resultatet blev eldsvåda.

Ett digert släckningsarbete väntar.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finnes här. 

Ten Hags presskonferens

  • Ten Hag förklarar att han behövde göra byten med framför allt Varane och Martial efter en timmes spel. Vidare säger han att domaren hade varnat för att både Antony och Fernandes riskerade ytterligare en varsin varning. Det förändrade dock inte så mycket av själva spelet, utan den var mestadels otur som drabbade laget de sista tio minuterna. Ibland får man bara acceptera att saker inte stämmer och då får man lära sig av det.
  • Gällande Martinez skada kan Ten Hag inte uttala sig, men säger att det inte rörde sig om hälen eller området däromkring. Han kommer hursomhelst inte spela på söndag mot Nottingham Forest.
  • Varane utgick som sagt också och på det får naturligtvis nederländaren en fråga om hur han ska tackla det. ”Vi har Harry Maguire, Victor Lindelöf, Luke Shaw. Det är spelare som kan ersätta, men så klart kommer de [Varane, Martinez] saknas.”
  • Rashford? Det finns en möjlighet att han är tillbaka inom kort, men Ten Hag vågar inte säga mer.
  • Returmötet i Spanien om en vecka kan bli en tuff nöt att knäcka, menar en journalist. Ten Hag understryker dock att han inte har fokus där ännu. Det är söndagens match som gäller nu. Han försäkrar i alla fall att han har en plan till den matchen, men att han också behöver klartecken från det medicinska teamet för att kunna fatta beslut.
  • Till sist säger Ten Hag att han inte riktigt har mandat att skylla skador i gårdagens match på schemat, vilket som bekant är ganska tajt för Uniteds del.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Totalt mörker, på flera plan