Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Bruno med till London / United vill ha klarhet från budgivarna / Amad prisad

Det är matchdag och United befinner sig i London för möte med Tottenham Hotspur. Med i resesällskapet finns faktiskt Bruno Fernandes, men frågan är om han är redo för spel. Vidare tar vi en titt på ägarfrågan och rapporterar om att United söker klarhet både i intressenternas resurser och intentioner med att ta över klubben.

Utlånade Amad uppmärksammas dessutom efter att ha blivit utsedd till Sunderlands bästa unga spelare under säsongen.

United vill ha klarhet från budgivarna

Imorgon, fredag, är det en ny deadline för intressenter att komma med bud på klubben. Det är alltså företaget Manchester United PLC som gått ut med att man vill ha tydliggjort från budgivarna vad som är deras källa bakom förmögenheterna.

Vidare vill man också få ett slags beräkning på hur finansieringsmodellen med skulder och liknande kommer presenteras. Detta uppger amerikanska Bloomberg.

Frågorna rör i första hand två kandidater: engelsmannen Sir Jim Ratcliffe och qatariern Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani.

Att United vill ha en tydlighet kring finansieringen av potentiella nya ägare har också att göra med det regelverk som den brittiska regeringen lagt fram, där någon form av ägandeskapstest med etiska aspekter måste vägas in.

Både Ratcliffes och Jassim bin Hamad Al Thanis entourage har undvikit att kommentera detta.

Något det emellertid skrivits om det senaste dygnet är att Ratcliffe är öppen för att ha kvar Glazer i klubben om han blir ny ägare. Ett alternativ som har bollats upp är att Ratcliffe har majoritetsägande, alltså mer än 50 procent, och att Joel och Avram fortsatt äger en mindre del.

Värt att notera är att trots fredagens deadline så kan det dröja till nästa vecka innan något om budgivarprocessen tillkännagivits.

Bruno med till London

Vi skrev om det i matchdagsartikeln tidigare idag, men det är återigen värt att nämna att Bruno Fernandes rest med laget till London för kvällens möte med Tottenham Hotspur.

Huruvida portugisen kommer finnas med i matchtruppen vet vi inte än. Desto mindre om han kommer till spel alls.

Manchester Evening News var det som rapporterade om att Fernandes finns med i resesällskapet.

Amad prisad i Sunderland

Utlånade Amad har haft en fin säsong i The Championship med Sunderland. Med sina 13 mål och tre framspelningar i ligan har han internt prisats som säsongens unga spelare.

Den 20-årige ivorianen har varit utlånad sedan augusti förra året till Sunderland och väntas återvända till United när låneavtalet löper ut den 31 maj.

Vi säger grattis till Amad för utmärkelsen!

Sheffield United är tillbaka

Igår stod det klart att Sheffield United är tillbaka i Premier League. Man säkrade igår kväll andraplatsen i The Championship efter att ha slagit West Bromwich Albion hemma med 2-0.

Senaste gången Sheffield United var i Premier League var säsongen 2020/21.

Inga tåg från Manchester till London på finaldagen

United ska som bekant möta Manchester City i FA-cupfinal den 3 juni på Wembley. Ett bekymmer som uppstått för resenärer från just Manchester är att tågen inte kommer gå som planerat, detta till följd av en planerad strejk den dagen.

Vi lär få anledning att återkomma till det här ärendet när det närmar sig…

Res med oss till Manchester!