Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
De Gea överens om nytt avtal / Sheikh Jassim minglar med legender / Amad på lån igen?

Dagens svep går bland annat igenom De Geas nya avtal som verkar vara packad och klar, Sheikh Jassim som vill bjuda in klubblegender, möjligheten för ytterligare en lånsejour för Amad Diallo och ett kryss får våra U-21:or.

De Gea verkar teckna nytt – men kanske inte som etta

Telegraph rapporterar att De Geas nya avtal med United är mer eller mindre färdigt. I det nya avtalet minskar spanjorens lön (vars lön är den högsta i hela truppen). Klubben har velat behålla De Gea i klubben länge men med ökande lönecheckar och finansiella motgångar förhandlas nu istället ett långtidskontrakt med mindre lön. Eventuella bonusar för hållna nollor och matcher spelade ingår.

Ten Hag har visat sitt stöd för De Gea under säsongen efter haglande kritik mot målvakten för kostsamma misstag, senast mot West Ham i ligan. Som tidigare rapporterat behöver inte ett nytt kontrakt betyda att De Gea vaktar kassen regelbundet nästa säsong. De Gea, som har varit förstavalet sen dagens sjätteklassare kom till, kanske får ställa sig vid sidlinjen nästa säsong.

United har kopplats ihop med flera målvakter, där David Raya verkar ha varit av mest intresse för klubben. Brentford-målvakten, som har imponerat starkt den här säsongen, har inte skrivit ett nytt kontrakt och Brentford kan vilja få betalt för landslagsmålvakten då risken finns att han går grattis nästa år. Telegraph rapporterar även att Brentford är beredda att leta ersättare redan i sommar. En möjlig dragkamp väntar för United med Chelsea och Tottenham, som båda har visat intresse. Vi får se om United har två spanska David mellan stolparna nästa år.

David De Gea kanske får ge plats åt en annan spansk David nästa säsong.

Henderson får chansen – igen?

På tal om målvakter rapporterar The Times att Dean Henderson kan få en ny chans som förstamålvakt nästa säsong. Hans framtid i klubben är osäker, delvis efter en tuff vadskada men även efter en intervju med Nottingham förra året där han gjorde hårda angrepp mot klubben, något som har gjort honom opopulär bland vissa.

Sheikh Jassim raggar klubbikoner

ESPN rapporterar idag att vid ett eventuellt köp av klubben av Sheikh Jassim kommer klubbikoner ges större utrymme i klubbens verksamhet, vars avsaknad i klubben ses som ett problem av qatariern För närvarande arbetar Bryan Robson, Denis Irwin och Andy Cole som klubbambassadörer, men Darren Fletcher är den enda före-detta spelare som har en betydande roll i klubbens dagliga verksamhet.

Ett sådant beslut hade öppnat för spelare från “Class of ´92” såsom Gary Neville och Paul Scholes samt spelare från laget som vann Champions League 2008 att jobba för klubben i olika kapaciteter. ESPN rapporterar att flera ur dessa spelargrupper redan har kontaktats om eventuella roller i klubben.

Sir Alex hade under sin tid i klubben uttryckt intresse för idén att anställa före-detta spelare till fina kostymjobb likt Bayern München, men har gång på gång fått avslag av Glazerfamiljen.

Amad utesluter inte en ny sejour i Sunderland

I en intervju med Metro utesluter inte Amad Diallo ett år till på Stadium of Light. Amad, som köptes från Atalanta för 37 miljoner pund under januarifönstret 2021, har imponerat stort i Championship. Med 13 gjorda mål och 3 assist på 37 matcher har han varit en av Sunderlands och Championships mest elektriska spelare den här säsongen. Senast nätade han i en 3-0 seger mot Preston som säkrade Sunderlands plats i uppflyttningsplayoff till Premier League, där de kommer möta Luton Town.

“Att spela mot Luton är väldigt tufft men jag hoppas att vi kommer spela i Premier League nästa säsong och kanske kommer jag tillbaks, jag vet inte”, säger Amad till Metro.

Ten Hag kommer förmodligen planera att ta med ivorianen till USA på försäsongsturné, något som även Sunderlands tränare Tony Mowbray ser som gynnsamt för Amads utveckling.

Amads roll nästa säsong återstår att se, men efter en sådan imponerande säsong hade han varit ett välkommet tillskott i truppen.

U-21 kryssade i Blackpool

U-21-laget spelade en vänskapsmatch mot Blackpool tisdagskväll, en tillställning som slutade 1-1 efter United kom tillbaks från underläge i halvtid. I den första matchen sen Premier League 2:s avslut fick Victor Musa slå in en kvittering, men en eventuell seger fick rinna United ur händerna då Noam Emeran sköt sin straff över ribban i 88:e minuten.

Det har varit en tuff säsong för våra ynglingar som inte vunnit sedan februari och slutade 9:a i tabellen utav 13 lag.

Res med oss till Manchester!