Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Bournemouth - Manchester United 0-1
Efterlängtad bortavinst – även om vissa hittar fel

Äntligen kom så en seger igen på bortaplan, denna gång mot körsbären, Bournemouth, från sydkusten. Det blev endast ett mål i matchen men det räcker såklart för tre poäng och en i princip säkrad placering bland topp-4. En poäng på två hemmamatcher måste United klara av att ta mot två motståndare utan något att spela för. Men ok, vi väntar med att skåla ett par dagar ytterligare. 

Det blev en fin inledning på bortamatchen mot ett Bournemouth, ett lag som trots allt har en god spelidé och några farliga pjäser, inte minst genom Solanke längst fram. De Gea fick göra en riktigt fin räddning på skott just från Solanke och det var ytterligare någon farlighet från de svart-röda. Ändå kändes defensiven riktigt bra igen.

Framåt är det lite mer tunt utan Rashford och chanser haglade inte mot Neto i Bournemouths mål. Det var ändå finlir från Eriksen och Casemiro vid målet och de båda mittfältarna var riktigt bra. Vi önskar mer från både Sancho, Fernandes, Martial och Antony men det räckte alltså denna gång.

Ten Hag var riktigt nöjd med spelet under första 25 minutrarna då laget följde principerna med ett bra presspel och kontroll med bollen. Alla var inte lika imponerade att döma av frågor och vissa kommentarer efter match, men så brukar det alltid vara varje gång när United ska utvärderas. Inget konstigt. Seger är det som räknas. Nu två matcher kvar!

Höjdpunkter från matchen

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var som sagt mycket nöjd med laget och prisade även motståndaren Bournemouth för deras struktur och spelidé. De första 25 minutrarna hyllade han som något av det bästa United gjort under säsongen. Han menade också att det säger en hel del om lagets struktur, plan och utfärdande av densamma när laget håller nollan. “Vi tränar mycket på rörelse i den sista tredjedelen och det är mycket bra vid målet när också Casemiro kommer bakom Bournemouths backlinje”, sa Ten Hag.

Ten hag sa vidare att han är hela tiden fortsätter att överraskas av Casemiros bredd och nytta för laget som tidigare saknade en spelare av hans kaliber som mittfältsgeneral. Ten Hag fick också frågor om försvarslinjen och särskilt Victor. Lindelöf. Han passade på att hylla Lindelöfs positionsspel, coachning och duellspel. Han hyllade även försvaret överlag för deras insatser under senare tid.

Åter igen viftade Ten Hag bort frågor om Liverpool och menade att United fortfarande har allt i egna händer och måste bara följa planen vidare. “Det handlar inte om något annat lag utan endast motståndaren för dagen” Vi tänker väl att han har delvis rätt även om det inte satt fel med Aston Villas pinne på Anfield.

Hela presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Andra reaktioner

 

Mer om matchen

Ett enormt steg mot Champions League

Res med oss till Manchester!