Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Fulham 2-1
En godkänd säsong, med chans på mer

Premier League-säsongen 2022/23 är över och Manchester United avslutade med att besegra Fulham hemma på Old Trafford i en match som trots allt blev ganska jämn. Gårdagens vinst innebar dessutom att United knep tredjeplatsen framför ett annat United, nämligen Newcastle. 

Nog för att Champions League-spel till hösten säkrades i och med segern mot Chelsea förra veckan så fanns det alltjämt en tabellplacering att spela om igår. Det Chelsea som United sopade av banan lyckades Newcastle inte fälla och därmed blev gårdagens vinst mot Fulham avgörande. Till syvende och sist var det viktiga att topp fyra säkrades den här säsongen, men att sluta före Newcastle kändes likväl viktigt.

Rimligen får vi vänta till nästa lördag innan vi summerar säsongen fullt ut och huruvida den bör ses som godkänd eller till och med väl godkänd. Det förstnämnda betyget tycker jag ändå att vi kan landa i här och nu. En plats i Champions League och en eventuell cuptitel var nog på många håll en ganska sund förväntan. Chansen att det blir två cuptitlar lever i allra högsta grad och lägg därtill att Erik ten Hag har blåst nytt liv i hela klubben. Inget snack om att säsongen minst kommer ses som godkänd.

Sett till matchen igår var det sannolikt lite delade meningar kring Ten Hags approach. Det hade å ena sidan varit roligt att sett lite fler ungdomar i truppen och möjligen startelvan, men det var å andra sidan inte särskilt förvånande att vi fick se många etablerade spelare.

Balansgången mellan att hålla spelare i matchform och att inte slita ut dem är hårfin, men det skiljer sig också från individ till individ. Att Raphaël Varane vilade var givetvis fullt logiskt. Att Bruno Fernandes spelade nästa hela matchen kändes ungefär lika rimligt.

Bruno Fernandes vilades naturligtvis inte igår. Portugisen har den här säsongen medverkat i 58 matcher för United, vilket i hans fall motsvarar över 80 timmar av fotbollsspelande. En maskin.

Känslan utifrån är att laget och spelarna, cirka 60 matcher senare, är så förberedda de kan bli för en FA-cupfinal och knyta ihop säsongen helt och fullt. I viss mån är man nog redan där mentalt, så även motståndarna i Manchester City som igår roterade en hel del.

Avslutningsvis, något vi också kan ta med oss från igår är att David De Gea nöp en straff (!). Sannolikheten att det blir ett straffavgörande på lördag är ju trots allt inte minimal, och då är det ju inte fel att ha det med sig i bagaget.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från ligasäsongens sista match finns att kika på här. 

Ten Hags presskonferens

  • Inte helt nöjd med starten. Inte organiserade, men De Geas straffräddning blev lite av en vändpunkt. Därefter var vi mer organiserade och skapade problem för Fulham.
  • Måste stänga den här matchen innan vi börjar blicka mot City på lördag.
  • Vi är på rätt väg, men än är vi inte där vi vill vara. Det är lång väg att vandra, men det finns potential i det här laget. En bra strategi och hårt arbete kommer löna sig.
  • Vill man utmana om titlar måste investeringar till. Klubbar runtomkring oss har gjort det och om vi ska vara med och slåss måste även vi göra det.
  • Spelarna kommer få sina lediga dagar, men imorgon har vi vår gala. Det är dock en vecka kvar som vi måste lägga fokus på.
  • Våra spelare vet att de kan utmana, även de som idag anses vara världens bästa lag. Vi måste ge allt och göra en bra match på lördag.

Andra reaktioner

Bossen tog tag i mikrofonen efter matchen och tackade supportar, spelare och ledare…

Och De Gea fick ta emot pris för flest hållna nollor i ligan.

Mer från matchen

 

Old Trafford-sviten håller när säsongen avslutas med vinst