Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ingen Le Tissier i Englands trupp / United på målvaktsjakt / Elanga på väg bort?

I dagens nyhetssvep tar vi upp lite landslagsnyheter på både herr och damsidan. Utöver det har vi en del transfernyheter att ta upp, bland annat kring Anthony Elanga.

Elanga på väg bort?

Enligt Samuel Luckhurst på Manchester Evening News så har Manchester United halverat sitt pris på Anthony Elanga till £10 miljoner.

Enligt Luckhurst så hade man tidigare avsett att låna ut svensken, men nu överväger man alltså även en permanent övergång för Elanga som fått minimalt med speltid denna säsong.

Landslagsuttagna svenskar

På tal om Anthony Elanga så har han och Victor Lindelöf båda tagits ut i Janne Anderssons trupp inför Sveriges matcher mot Nya Zeeland och Österrike som spelas nästa månad.

Kvartett uttagen, men Le Tissier bara reserv

Englands förbundskapten Sarina Wiegman har tagit ut den trupp som i sommar ska spela VM i Australien. I den hittar vi fyra United-spelare, men kanske borde det varit fler.

Mary Earps, Katie Zelem, Ella Toone och Alessia Russo är alla uttagna, men noterbart är att Maya Le Tissier och Nikita Parris inte finns med. Le Tissier är dock på standby och kommer att följa med laget till Australien. Även Emily Ramsey finns med på reservlistan.

Damerna jagar målvakt

I måndagens nyhetssvep rapporterade vi att Manchester United var intresserade av Bayern Münchens målvakt Janina Leitzig.

Enligt Emma Sanders så ska man nu även jaga Aston Villas Hannah Hampton, där det dock finns konkurrens från både Chelsea och Manchester City.