Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Ona Batlle klar för regerande Champions League-mästaren

På måndagsförmiddagen meddelade Manchester United att Ona Batlle lämnar klubben och flyttar hem till Spanien för spel i FC Barcelona.

I förra veckan stod det klart att Alessia Russo lämnar United och idag nås vi av nyheten att även Ona Batlle vinkar adjö.

Spanjorskans kontrakt med United löper ut vid månadsskiftet och då parterna inte verkade ha kommit överens om något nytt avtal väntar nu en flytt till hemlandet och FC Barcelona.

Den 24-åringa ytterbacken kom till United sommaren 2020 och har under sin tid i England varit en av de mest bärande spelarna i laget.

Att det nu blir en flytt till ett av världens bästa lag, tillika regerande Champions League-mästaren, förvånar nog ingen som har sett henne i United. Det tråkiga är bara att ledningen i United inte tycks vilja satsa hårdare på att lyfta damfotbollen och göra mer för att hålla kvar etablerade spelare, nu när dessutom Champions League väntar nästa säsong.

Totalt blev det 77 matcher och tre mål för Batlle i den röda tröjan. Anmärkningsvärt den senaste säsongen är dessutom att spanjorskan noterades för hela 16 framspelningar, vilket säger en hel del om vilket offensivt vapen hon varit längs högerkanten. Det blir inte en helt enkel uppgift för Marc Skinner och kompani att hitta en ersättare.

Vi tackar Ona för hennes insatser i United och önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär!

Res med oss till Manchester!