Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
De Gea kontraktslös / Lån avslutas / Bud på Onana

Dagens svep fokuserar på att 2022/23 säsongen nu är juridisk avslutad vilket innebär att De Gea står utan kontrakt samtidigt som diverse lån upphör. Vi fortsätter även att rapportera om den målvaktsjakt United är ute på. 

De Gea inte en United spelare

Idag är det den första juli, detta innebär att säsongen 22/23 har haft sitt juridiska avslut.  Som de flesta av er vet så har inte United och De Gea skrivit på ett nytt kontrakt och De Geas kontrakt gick under natten ut. Detta innebär att för första gången på tolv år så är inte målvakten en Manchester United spelare.

United säger att samtalen kommer att fortsätta mellan spelaren och klubben. Däremot kan vi förvänta oss att dessa samtal kommer äga rum nästa vecka och inte under helgen, då De Gea under helgen skall gifta sig. Hans bröllop besöks av bland annat föredetta Manchester United spelaren Juan Mata. Samtidigt håller United samtal med alternativ till De Gea, mer om det nedan.

 

Ethan Lairds Övergång

Vi skrev under gårdagen om Ethan Laird som nu lämnar United för att spela i Peaky Blinders stad, Birmingham City (läs om detta här).  Nu står det klart att övergångssumman landar på 750,000 pund, med en vidarförsäljningsklasul av det större slaget.

United vill värva två målvakter

Det är 1908.nl som kommer med rapporter, som vi bör ta med en nya salt eftersom källan är relativt okänd, att United vill värva Feyennords målvakt Justin Bijlow som ett andra alternativ till Onana som också ryktas till United.

United för samtal med Onana

Under gårdagen (fredag) skall United ha fört samtal med Inters målvakt André Onana och Inters representanter. Detta bekräftas nu av Inters VD Marotta som säger “Manchester United har bekräftat för oss att de är intresserade av André Onana, vi väntar på ett officiellt bud som bör komma de kommande dagarna, baserat på detta budet får vi se hur vi reagerar”.

Inter sägs vara villiga att släppa Onana för 50-60 miljoner pund, medans Manchester United sägs förberedda ett bud på cirka 45 miljoner pund exklusive diverse bonusar.

Romano rapporterar att bollen nu ligger hos United och att Inter inväntar ett bud som troligtvis kommer inkomma de kommande dagarna/veckan.

Låneavtal löper ut

Första juli innebär även att låneavtal löper ut. Vilket innebär att både Marcel Sabitzer och Wout Weghorst nu lämnar klubben. Wout gjorde under sin lånesejour i United 31 matcher och två mål, varav ett var i ligacupen och ett i Europa League. Sabitzer gjorde under sin vistelse 18 matcher där han nätade tre gånger samt spelade fram en gång. Wout verkar vara permanent Out medans klubben sägs vilja hålla sina möjligheter öppna med Sabitzer enligt Samuel Luckhurst, men det mest troliga är att det inte blir en permanent flytt.

Det är ett flertal spelare som nu återvänder till klubben efter att deras lån gått ut, dessa är (klubb under gångna säsongen i parantes)

Dean Henderson (Nottingham Forest)

Matej Kovar (Sparta Prague)

Eric Bailly (Marseille)

Alvaro Fernandez (Preston North End)

Alex Telles (Sevilla)

Amad (Sunderland)

Hannibal (Birmingham City)

Will Fish (Hibernian)

Charlie McNeill (Newport County)

Charlie Savage (Forest Green Rovers)

Shola Shortire (Bolton Wanders)

Res med oss till Manchester!