Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Laird till Birmingham City

United bekräftar ikväll att Ethan Laird från akademin lämnar Manchester och går till Birmingham City. 21-årige Laird har setts som en av de mest lovande talangerna och vi har flera gånger talat om honom som Manchester Uniteds nästa permanenta högerback. Men nu är det alltså klart att han lämnar för spel i Championship och Birmingham City. 

Ethan Laird återfanns förra säsongen hos Queens Park Rangers och gjorde det bra. Han spelade hela 33 matcher för QPR. Tidigare säsonger har han varit utlånad till AFC Bournemouth (2021-2022) och Swansea (2020-2021).

I tidigare lånekollen 2022 har vi framställt Laird också som ett fint offensivt hot, men chansen i tävlingsmatcher med seniorlaget har inte blivit verklighet.

Ethan Laird går till Birmingham City som har bra relationer med United. De har haft Hannibal på lån under förra säsongen och Tahiti Chong återfinns där permanent sedan hösten 2022. Debuten kan bli mot hans förra klubb Swansea i säsongsöppningen och därefter en intressant hemmamatch mot Leeds United.

Vi önskar Ethan Laird all lycka i Birmingham!