Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Ethan Laird – Konsten att spela korten rätt

Ethan Laird har varit uppe till behandling tidigare i höst i lånekollen. Faktum är dock att 21-åringen är för bra för att låta bli att lyfta en gång till. 

Det duggar inte särdeles tätt med framgångar då vi går igenom våra utlånade spelare just nu. Visst, vissa spelar regelbundet och gör bra ifrån sig i perioder, men sett till att leverera på seniornivå vecka in och vecka ut är det egentligen bara en spelare vi kan orda om. Ethan Laird spelar 90 minuter flera gånger i veckan i Queens Park Rangers och ser ut att spela korten helt rätt med tanke på framtiden.

En annan spelare som spelar och gör det bra är Matej Kovar. I hans fall är det ju förstås ett problem att det är ungefär 27 målvakter före honom i Manchester United.

Ethan Laird, Queens Park Rangers

På ett sätt känns det som om man tjatar när man pratar om Ethan Laird som Manchester Uniteds nästa högerback. Det är dock lite svårt att låta bli när Laird spelar som han spelar och med tanke på hur besättningen ser ut på högerbackspositionen i dagens United vore det snudd på tidernas generalfel att inte ge honom chansen. Diogo Dalot har bevisligen gjort högern till sin i Erik ten Hags uppställningar, men samtidigt sitter portugisen på ett förhållandevis kort kontrakt. Lägger vi till att pågående klimatkris inte lär klara av att smälta fram Aaron Wan-Bissaka så är manegen att betrakta som krattad för 21-årige Laird.

Fjolårslånen i Swansea och Bournemouth gav redan de kvitton på hur mogen Laird var för seniorfotboll. I höst har han följt upp det med att starta 15 matcher sedan ankomsten till QPR. Laird har missat en match på grund av skada och spelat 90 minuter 13 gånger i höst. Rapporterna skvallrar om att Laird är ett offensivt hot som gör hemjobbet och är ett modellexempel i truppen. Queens Park Rangers verkar därtill blanda sig i toppstriden i The Championship vilket höjer insatserna rejält. Lånet är säsongslångt och det är förstås osannolikt att Laird spelar boll med United denna säsong. Är han skadefri ska han dock ges stort förtroende då det vankas försäsong, det slår vi fast redan nu.

Övriga spelare

Dean Henderson, Nottingham

Höll på att bli syndabock då han orsakade en straff på stopptid i första halvlek mot Brentford i helgen. Borde kanske ha synat rött för förseelsen, men klarade sig undan med gult. Nottingham räddades av ett självmål på stopptid men parkerar alltjämnt på sista plats i tabellen.

Matej Kovar, Sparta Prag

Höll nollan då Sparta tog en tung 1-0-seger borta mot ett förmodat Champions League-trött Plzen. Fick gult kort för maskande på stopptid.

Dermot Mee, Altrincham

Är fortsatt försvunnen.

Will Fish, Hibernian

Har faktiskt fått spela boll sedan sist. Fick tolv minuter mot i 3-0-segern mot St Mirren. I övrigt nöter han bänk, Will.

Alex Telles, Sevilla

Fick 90 minuter mot FC Köpenhamn då Sevilla grejade en plats i Europa League. Byttes ut efter 59 minuter i 1-0-förlusten mot Rayo Vallecano därefter och fick kliva in i paus borta mot Manchester city (förlust 3-1). Speltiden går hand i hand med fotbollspelaren, den är ojämn.

Eric Bailly, Marseille

Missade mötena med Frankfurt och Strasbourg på grund av skada. Startade måstematchen mot Tottenham i veckan som gick men klev av efter 10 minuter med en hamstringskada. Eric Bailly är Eric Bailly.

Álvaro Fernández, Preston

Efter att ha ingått i Prestons startelva i så gott som varje match sedan medlet av september har Fernández nött bänk i två raka matcher. Preston har därtill vunnit bägge.

Hannibal Mejbri, Birmingham

Startat de tre senaste matcherna för Birmingham och står noterad för tre assist efter dessa. Visar kanske, kanske på lite gryende form inför VM-trupputtagningen.

Amad Diallo, Sunderland

90 minuter i tre raka matcher i ett Sunderland som blandar och ger. Gjorde mål på stopptid i 2-0-segern mot Huddersfield i veckan som gick. Spelar både som ensam anfallare, som en av två anfallare och som åtta. Viktiga minuter som tickar in.

Ethan Galbraith, Salford City

Hittade nätet när Salford bortaslog Hartlepool med 2-0. Fick som tag för det se nästa match från bänken. Fick 90 minuter i helgens FA-cupmöte med Peterborough. Det betyder omspel, som om Salford inte hade tillräckligt med matcher sedan tidigare.

Charlie Wellens, Oldham

Fick 13 minuter mot Altrincham den 25 oktober men har inte synts till sedan dess.

Utlånade damspelare

Ivana Fuso, Bayer Leverkusen

Går skadad och har missat tre raka matcher.

Carrie Jones, Leicester City

Får hyfsat med speltid i ett Leicester som går tungt. Hoppade in i paus i ligacupförlusten mot Liverpool och fick därefter 88 minuter mot Reading i ligan. Inbytt med 22 minuter kvar när Arsenal var bättre med 4-0 i helgen som gick. Med i den walesiska landslagstruppen till mötet med Finland i november.

Tara Bourne, Birmingham City

Spelade 90 minuter och tog ett gult kort när Birmingham slog Sheffield United med 2-1 den 30 oktober. Följde upp det med 90 minuter mot London City Lionesses i helgen som gick. Med i England U23-trupp till Algarve Cup.

Emily Ramsey, Everton

Precis som Bourne uttagen i U23-landslaget. Fick 90 minuter mot Aston Villa i ligacupen (Everton vann efter straffar). Inte med mot Manchester United på grund av utlåningen.

Kirsty Hanson, Aston Villa

Fick 58 minuter mot Everton i cupen. Spelade därefter fulla minuter mot både Chelsea (förlust 3-1) och Liverpool (vinst 1-0). Uttagen i det skotska landslaget till landskamperna mot Panama och Venezuela i november.

Chloe Williams, Blackburn

Bänkad mot Coventry i ligan, men med från start mot Manchester city i ligacupen. Väl där blev Williams utbytt när Blackburn föll med 6-0. Därefter bänkad mot London City Lionesses och inbytt mot Sunderland i seriespelet. Hackat och malet för Chloe Williams.

Niamh Murphy, Blackburn

Inte med mot Coventry, men fick 90 minuter i en fembackslinje mot city, London City Lionesses och Sunderland. Viktiga minuter för Murphy som haft en något knackig höst.