Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Real Madrid
Gigantmöte i hårda Texas

Två av världens största klubbar stöter på varandra i Houston, Texas natten till torsdag svensk tid. Manchester United ska då försöka fortsätta på den inslagna vägen under en försäsong som hittills sett bra ut. Även kombattanterna i Real Madrid vill förstås fortsätta segra under sin USA-turné som började med en skalp mot AC Milan med 3-2. 

Med ett ungdomsbetonat lag släppte Manchester United in sina första mål på försäsongen i förlusten mot Wrexham under natten som gick. Ikväll (natt svensk tid) ska ett mer etablerat lag försöka spinna på den fina segersviten och hålla bollen undan det egna målet för fjärde matchen i rad.

Det blir förstås en rejäl utmaning att hålla tätt mot Los Blancos även om skyttekungen Karim Benzema lämnat klubben. Möjligen får vi se en intressant premiär för André Onana.

Manchester United

Nattens förlust mot Wrexham var förstås ingen katastrof. Som vi skrivit i rapporten efter match såg ungdomarna tekniskt överlägsna ut men efter en utvisning och med mindre erfarenhet i bagaget, så blev det trots allt förslut mot walesarna i Wrexham. Elvan som går ut 02.30 natten till torsdag svensk tid kommer av allt att döma vara en mycket stark sådan.

Det är troligt att vi får se ett mittfält med Casemiro, Mount och Fernandes för första gången och om Onana hunnit smälta in någorlunda lär det nog bli debut där också. Det ger oss en mycket intressant elva. Bakåt finns ingen anledning att tro på någon annan kvartett än den som startade mot Arsenal senast.

Därutöver gissar jag på Sancho, Antony och Rashford från start denna gång. Om Martial är fullt frisk och spelklar kan det förstås bli han som går in som ordinarie nia vilket förmodligen petar Sancho från startelvan. Där bakom lurar förstås Garnacho. Amad, som inlett säsongen bra, är dock inte spelklar efter skadan senast och hete Mainoo lär nog få börja på bänken denna gång (men vi ser gärna mer av honom).

På frånvarolistan finns bland annat Fred och Malacia.

Kanske får vi se en debut för Onana och en återkomst för Martial i mötet med Real Madrid

Real Madrid

Real Madrid har tappat sin skyttekung Karim Benzema, men det finns andra som gör mål i den anrika klubben från Madrid. I mötet med AC Milan under måndagen var det Federico Valverde som stänkte in två mål i tät följd och segermålet gjordes sedan av Vinicius Júnior. Den absolut största snackisen är dock nyförvärvet Jude Bellingham som rapporterats ha gjort en mycket fin match mot Milan och lovordats av Carlo Ancelotti. 19-åringen är en av de mest heta mittfältarna i värden just nu och kostade Real Madrid cirka 1,2 miljarder kronor när han anlände från Dortmund.

På skadelistan finns Dani Ceballos. Ancelotti som spelade med en diamantformad 4-4-2-uppställning mot Milan kan gå ut med ungefär samma idé och lag mot Manchester United. Mittdiamanten bestod av den starka kvartetten Kroos, Valverde, Bellingham och Camavinga.

Normalt ordinarie spelare som Modric, Rudiger, Carvajal och Alaba började på bänken senast och pockar möjligen på för en startplats denna gång. Även ett par andra nyförvärv i spanjorerna Joselu och Brahim Diaz kan bli aktuella för spel. Den unge offensive mittfältaren Diaz kom just in från Milan inför säsongen.

 

Övrigt

Lagen som möter varandra i Houston har förstås en anrik historia som vi inte ska upprepa här.

Överlag kommer Madrid från en, med deras mått mätt, mindre framgångsrik säsong efter respass i Champions Leauge mot City och efter att Barcelona tagit hem la liga. De vann dock Copa del Rey, UEFA Super Cup och Club World Cup vilket visar hur starkt laget är.

Manchester United å sin sida lär vilja ta ytterligare ett steg i Premier Leauge och göra det bra i Champions Leauge under denna säsong. En fin statistik på försäsongen stärker naturligtvis självförtroendet inför vad som komma skall.

De båda storheterna har mött varandra ett antal gånger. Senaste gången var 2018 i en träningsmatch som United vann med 2-1. I Champions Leauge (och motsvarande) har lagen mötts tio gånger sedan sedan 50-talet och där visar statistiken ett visst övertag för Real Madrid som har 4 vinster. United har vunnit två av dessa och fyra matcher har slutat oavgjort.

Flera minns kanske segern på Old Trafford säsongen 2002/2003 där United segrade med 4-3 i kvartsfinalen trots tre mål av Ronaldo i den vita tröjan. Den gången gjorde Beckham två mål. Det blev ändå respass i turneringen eftersom Real Madrid vann hemma med 3-1. Även säsongen 2012/2013 drog Madrid det längsta strået i Champions Leauge genom totalt 3-2 i åttondelsfinal

Texastid går matchen av stapeln 19.30 under onsdagskvällen och det lär enligt prognos bli över 30 grader varmt. Arenan NRG Stadium är hemmaarena för Houston Texas som spelar i NFL (National Football Leauge).

Matchinformation

Manchester United
Real Madrid
Turnering: Träningsmatch
Tid: Torsdagen den 27 juli 2023, 02.30
Plats: Houston Texans Stadium, Houston, Texas
Teve: Sportbladet, MUTV

Manchester United

Målvakter: Bishop, Heaton, Onana, Vítek
Försvarare: Dalot, Fernández, Lindelöf, Maguire, Martínez, Shaw, Varane, Wan-Bissaka, Williams
Mittfältare: Amad, Antony, Casemiro, Eriksen, Fernandes, Gore, Hannibal, Mainoo, McTominay, Mount, Pellistri, Sancho, Van de Beek
Anfallare: Forson, Garnacho, Martial, Rashford
Oviss status: Martial (matchform)
Förmodad frånvaro: Fred (personliga skäl), Henderson (förväntat klubbyte), Malacia (skadad), Greenwood (internavstängning), Bailly, Mengi, Shoretire (inte uttagna)
Res med oss till Manchester!