Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Wrexham 1-3
Skickliga pojkar mot effektiva män

Manchester United fick se sig besegrade av Wrexham i San Diego. Walesarna vann med 3-1, i en match där United spelade med en man mindre större delen av andra halvlek.

United dominerade matchinledningen men Wrexham tog ledningen när knappa halvtimmen var spelad och dubblade ledningen strax därefter. Precis före halvtidsvilan fick United ett reduceringsmål, efter ytterbackssamarbete, där Álvaro Fernández hittade fram till Marc Jurado.

Hoppet om en comeback släcktes tidigt i andra halvlek, då Dan Gore, felaktigt, blev utvisad. Därefter blev matchen en tämligen enkel transportsträcka för Wrexham och de kunde addera ett tredje mål.

Skickliga pojkar mot effektiva män

Matchbilden var den väntade. United trillade boll medan Wrexham spelade rakt. Mellan de båda straffområdena var United bättre. Tekniskt är United överlägsna. Men fotboll avgörs ju i straffområdena. Där var Wrexham några nummer större.

Fysiskt är Wrexham förstås överlägsna. Det är oundvikligt. Nästan mer talande var deras större erfarenhet. Det märks att de har sett och gjort allt. United hade ständiga problem på fasta situationer.

Vi har sett det gång på gång i EFL Trophy.

Men det är förstås bra erfarenhet för de unga pojkarna. Och när de spelar riktiga träningsmatcher har de förmodligen fördelen att ha några ärrade veteraner som lagkamrater.

Vi kan nog glömma Evans

Det var en trevlig tanke ändå, att Jonny Evans skulle komma in och spela till sig ett korttidskontrakt. Ska vi döma av nattens match är slutsatsen enkel: Evans duger inte ens som femteval i Manchester Uniteds mittförsvar. Det går för långsamt, kvaliteten är inte tillräcklig.

Måhända skulle han kunna prestera bättre i en bättre omgivning. Men det känns tyvärr långsökt.

Snäll domare lät Bishop fortsätta…

Uniteds målvakt Nathan Bishop var sysslolös under matchinledningen. Hans första notabla ingripande borde ha blivit hans sista.

Wrexhams stjärna Paul Mullin (38 mål på 46 matcher i National League förra säsongen) såg ut att ha skaffat sig friläge efter en vunnen löpduell mot Evans. Bishop bestämmer sig för att försöka vinna bollen utanför straffområdet. Målvakten misslyckas med det men stormar rakt in i Mullin som faller otäckt till marken. Mullin behövde lång vård på planen men kunde slutligen vandra till omklädningsrummet för egen maskin. Rapporterna indikerar att Mullin punkterade en lunga.

Nathan Bishop klarade sig med en varning.

Bishop borde förstås ha blivit utvisad för tilltaget. Domaren valde emellertid att nöja sig med en varning. Det hade han näppeligen gjort om det hade varit en tävlingsmatch.

Svagt och vårdslöst agerat av Bishop.

Därmed slapp Bishop förödmjukelsen att bli utvisad i sin enda Unitedmatch. För någon mer lär det inte bli. Han kopplas samman med en flytt till Sunderland. I United har han inget att hämta. Det må vara ovisst vem som ska agera understöd till André Onana men det kan inte bli Bishop. Han håller helt enkelt inte.

Radek Vítek vaktade målet i andra halvlek och visade prov på bättre målvaktsspel, även om han inte på långa vägar är redo för spel i Uniteds a-lag.

…men Gore såg rött

Kanske hade domaren den uteblivna utvisningen på Bishop näthinnan. För när Dan Gore gick in i tackling med hög fotsula var domaren direkt där med det röda kortet.

Någon utvisning tycker jag inte att det är. Visst, han visar fotsulan. Det ska du inte göra. Men Gores aktion känns kontrollerad. Han träffar inte motståndaren och han drar ner benet. Det är istället motståndaren som träffar Gore.

Lagkapten Dan Gore blev felaktigt utvisad (inte i situationen på bilden).

Före utvisningen skötte sig Gore bra. Bäst i United var Hannibal. Även ytterbackarna Marc Jurado och Álvaro Fernández förtjänar beröm.