Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt
Kirsty Hanson flyttar till Aston Villa

Kirsty Hanson lämnar Manchester United för Aston Villa. Detta bekräftades på fredagskvällen.

Hanson var en av spelarna i originaltruppen när United återstartade damlagsverksamheten 2018. Totalt gjorde hon 90 matcher som Unitedspelare. Trots att hon aldrig var en given startspelare bidrog hon med 16 mål och 20 assists. Hanson vann Women’s Championship 2019.

När Marc Skinner tog över huvudansvaret för damlaget 2021 fick Hanson mindre förtroende. Det följdes av att hon förra året gick till Aston Villa på ett säsongslångt lån. Där blev det succé för Hanson och nu återvänder hon alltså till Birminghamklubben på en permanent övergång.

Att Hanson nu lämnar United kommer inte som någon stor överraskning. Men vi är nog många som tycker att Skinner gjorde ett misstag som inte gav Hanson en ordentlig chans.

Vi önskar Kirsty Hanson lycka till i den fortsatta karriären!

Res med oss till Manchester!