Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Greenwood kan dumpas / Resultat för ungdomarna / Mainoo redo för uppgiften

I dagens unitedsvep tar vi upp andra delen av presskonferensen, Greenwood kan dumpas och ungdomslagen har spelat tre matcher. 

Del två av presskonferansen

Under gårdagens Unitedsvep kunde ni läsa första delen av presskonferensen, läs det här.

Erik ten Hag fick en fråga gällande Casemiros isolation på planen som ensam defensiv mittfältare och om han är orolig för att det inte finns någon ersättare till honom och han svarade “jag ser det inte som att han (Casemiro) är isolerad, både Luke Shaw och Lisandro Martinez men även Mason Mount var med honom. Däremot gjorde vi många onödiga misstag och jag har sett under försäsongen att vi kan spela mycket bättre”

Ten Hag fick även frågan i vilken roll han ser Scott McTominay i om han ser honom som en mer defensiv eller i en mer offensiv roll som han ofta erhåller i det skotska landslaget, han svarade “förra året så spelade han som en defensiv mittfältare så det är en roll han är bekväm i, men vi ser även Kobbie Mainoo, han är redo, vi såg det mot Arsenal, i detta nu är han skadad men han är kapabel till att ta den rollen. Om två månader är Kobbie tillbaka och då kommer han få sina matcher”

Kobbie Mainoo är redo

På en fråga gällande om det intensiva resandet under försäsongen gjort att spelarna är trötta svarade ten Hag “Ja självklart men det är inte bara från försäsongen utan det är något som ackumulerats, FIFA och UEFA måste kolla över spelschemat. Detta är dock ingen ursäkt, alla lag är trötta”

Hör allt från andra delen av presskonferensen här 

Antony och Casemiro uttagna

Brasilianska förbundskaptenen Fernando Diniz har släppts sin 23-manna trupp som skall delta i Brasiliens VM-kval matcher i september. Två spelare, Antony samt Casemiro, representerar Manchester United i truppen.

Brasilens första match är en hemmamatch den åttonde september mot Bolivia medans deras andra match spelas på bortaplan mot Peru.

Jacob Carney på provspel

Jacob Carney lämnade Manchester United för spel i Sunderland år 2021 men har nu återvänt till klubben för provspel. Målvakten sägs ha imponerat på tränarna och satt på bänken under U-21 lagets förlust igår. 22-åriga Carney står just nu utan kontrakt och det anses möjligt att Manchester United kommer erbjuda honom ett sådant.

 

Greenwood kan dumpas

Under gårdagen började uppgifter strömma in som gjorde gällande att United börjat se över sitt primära beslut att integrera Mason Greenwood in i truppen igen. Detta efter stor kritik från supportrar. Det ryktades även att personal hotat med uppsägning om Greenwood skulle tillåtas återvända samt att många spelare kände sig obekväma med beslutet.

 

Under dagen har det inkommit uppgifter att Manchester United gjort en U-sväng och nu letar efter sätt att göra sig av med Greenwood. Det var Neil Custis som var en av de första att rapportera nyheten och som även går längst och säger att Manchester United nu tagit beslutet att dumpa spelaren, medans mer trovärdiga Samuel Luckhurst skriver att Manchester United nu tänker över sitt beslut och att en U-vändning från det primära beslutet att behålla spelaren är möjlig.

Hur man uttalar Geyse Ferreira

I veckan gjorde Manchester Uniteds damlag klart med brasilianskan Geyse Ferreira, i videon här under kan du höra hur man uttalar hennes namn. Hon har även gjort sin första intervju för klubben där hon bland annat säger att hennes mål är att sprida glädje till fansen. Se hela intervjun här. 

 

Resultat för ungdomslagen

Det går tungt för herrarnas ungdomslag som under de senaste dygnet spelat två matcher och förlorat båda. U-19 spelade under gårdagen sin första match i Otten Cup som är en vänskapsmatch internationell ungdomstunering som arrangeras av PSV Eindhoven för ungdomslag under 19 år, cupen spelas på De Herdgang. Matchen spelades mot arrangörerna PSV Eindhoven och slutade 2-1 till PSV. Under dagen har det dock varit gladare miner då U-19 laget slog Jeonbuk med 3-2 där, lägg namnet på minnet, Ethan Wheatley stod för alla tre målen.

Även U-21 har spelat en match på Old Trafford mot Leeds. Vilken, likt U-19 match, slutade med en 1-2 förlust. Charlie McNeill stod för Uniteds enda mål i matchen.