Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Förlust men pris för Earps / Kerolin ryktas åter / Dubbla torskar för U-19

I söndagens svep rapporterar vi om VM-finalen, där Mary Earps inte fick ett VM-guld men fick åtminstone ett pris. En brasse fortsätter ryktas för damerna, och U19-laget drog på sig dubbla förluster i Holland.

England förlorade VM-finalen – men Earps kammade hem pris

Vi inleder svepet med dystra nyheter då England förlorade VM-finalen idag. Eftersom Spaniens trupp ekar tomt med Unitednamn hejade iallafall jag på Mary Earps, Ella Toones och Katie Zelems gäng. Både Earps och Toone startade. Earps spelade matchen igenom medan Toone fick kliva av i slutminuterna. Zelem fick spendera matchen på bänken.

England bröt en 54-år lång titelsvit förra året när de vann EM och damlaget spelade idag sin första VM-final någonsin, som också är den första för landet sedan 1966. Men det blev inget segerjubel utan engelskorna föll vid målsnöret mot en riktigt stark spansk trupp.

Vår förstamålvakt Mary Earps, som har storspelat turneringen igenom, behöver knappast känna sig ansvarig för förlusten. Earps gjorde 3 räddningar och gick åt rätt håll när Hermoso skulle smälla dit 2-0 till Spanien på straff. Den sena straffräddningen räckte dock inte för England att komma tillbaka in i matchen, och slutresultatet blev 1-0 till spanjorskorna som även de spelade sin första VM-final någonsin.

Earps fick priset som turneringens bästa målvakt och släppte bara in tre bollar i hela turneringen.

Rykterna kring Kerolin fortsätter

Rykten om en möjlig transfer till United för den brasilianska supertalangen Kerolin, som spelar för North Carolina Courage i USA, har frodats sen i juni men ingen affär har ännu blivit klar. Ett eventuellt klubbyte för brasilianskan hade inneburit en rekordbrytande transfersumma, enligt rapporter.

Enligt en källa baserad i North Carolina förs samtal med Kerolins läger om en flytt, men om en sådan flytt sker i sommar eller i januarifönstret är ännu oklart.

U19 förlorade två gånger om i Holland

U19-laget fortsatte sitt äventyr i Holland igår och idag med ytterligare två matcher i Otten Cup. Efter en förlust och en vinst mötte ungdomarna FC Köpenhamn igår, en match som slutade med en svidande 1-3 förlust. Värt att notera är att en bror till Rasmus Højlund; Oscar; befann sig på bänken för Köpenhamn.

Matchen mot Köpenhamn resulterade i en tredjeplats i gruppspelet, och idag spelade Utrecht och United om den åtråvärda femteplatsen i turneringen. Matchen slutade 1-1, med en straff av Ethan Wheatley som Uniteds enda mål. Tyvärr föll United  på straffar med 2-4 och får nöja sig med en sjätteplats.

Res med oss till Manchester!