Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Vänsterbackssoppan / Hojlund nära men inte redo / Ägarprotest / Ingen kommentar

Manchester United laddar för hemmamatch mot Nottingham Forest i Premier League. I samband med det höll Erik ten Hag presskonferens på fredagen.

Utöver presskonferensen snackar vi vänsterbackar, protester och damspelare i dagens nyhetssvep.

Erik ten Hags presskonferens

Ingen kommentar om Mason Greenwood

Erik ten Hag fick åtskilliga frågor om Mason Greenwood och processen kring honom. Ten Hag svarade inte på frågorna utan nöjde sig med att slå fast att han fokuserar på spelarna som är aktuella för spel.

Dubbla skador i veckan

Det är normalt med skador i toppfotboll, där du ger ditt yttersta. United har byggt en trupp för att kunna hantera det.

Rasmus Hojlund

Den danska anfallaren Rasmus Hojlund gjorde på fredagen sin första träning med laget. Han är emellertid inte aktuell för spel imorgon. Nästa vecka räknar United med att Hojlund ska kunna träna för fullt, “så han är nära att ta sig in i truppen”. Chansen finns alltså att han kan debutera mot Arsenal.

Mount, Shaw och Malacia

Mason Mount kommer att vara frånvarande kortare tid än Luke Shaw. Utöver det fick vi ingen prognos för när de kan vara tillbaka i spel.

Tyrell Malacia är några veckor från spel.

United har en trupp för att hantera skadorna och har förberett för olika scenarion.

Mittfältet

Ten Hag håller inte med om att Uniteds mittfält inte hängde med mot Tottenham.

“Den bedömningen är inte korrekt. Det handlar inte om mittfältet. Det handlade om backlinjen och det handlade om anfallet. Det var därför vi var öppna. Det hade inget med mittfältet att göra.”

Spelarnas fysik

Casemiro är i god fysisk form. Efter den första matchen mot Wolves var United etta i Premier League i fysisk form. Sedan slutade spelarna göra det efter 35 minuter mot Tottenham.

Eric Bailly

Inga nyheter att rapportera.

Video

Protest mot Glazers efter matchen

Efter morgondagens match planerar gruppen The 1958 en protest mot Uniteds ägare. Målsättningen är att så många som möjligt av åskådarna på Old Trafford ska stanna kvar i en timme efter slutsignalen, i protest mot att Glazerfamiljen fortfarande äger Manchester United och att ingen lösning tycks vara nära i ägarfrågan.

Bertrand på fri transfer?

Luke Shaws skada ställer till det för Manchester United. Enligt Manchester Evening News kan vänsterbackens frånvaro bli två månader lång, längre än United hade förutsett.

Av den anledningen kan det bli aktuellt att rekrytera en ny vänsterback. Det skulle i så fall röra sig om en korttidslösning och enligt Stretty News har United kontaktat Ryan Bertrand. Bertrand, nu 34 år, är fri agent sedan hans kontrakt med Leicester löpte ut i somras. Han tränar för närvarande med Chelseas utvecklingslag.

Jade Moore klar för Birmingham

Jade Moore friställdes av Manchester United i sommar. Hon har nu hittat en ny klubb, i form av Birmingham City. Det blir andra sejouren i Birmingham för Moore, som representerade klubben från 2011 till 2016.

Earps inte till salu

Igår framkom att Manchester United har nobbat ett bud, från en icke namngiven klubb, för Mary Earps. Detta följdes av rapporter från Tom Garry och Kathryn Batte som säger att United inte har någon intention att sälja Earps, som nyligen utsågs till VM:s bästa målvakt. Istället ska United jobba på att binda Earps till klubben med ett nytt kontrakt.

Res med oss till Manchester!