Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
“De sprang inte” / Ingen Onana i landslaget / U21 vann med 10-1

I dagens svep går vi igenom den andra delen av Ten Hags presskonferens inför matchen mot Forest idag. För övrigt verkar inte Onana vara aktuell för en comeback i Kameruns landslag, en ungdomsspelare på damsidan lämnar oss, och ungdomslagen vann mot Stoke med tennissiffror.

Andra delen av Ten Hags presskonferens

Den andra delen av Ten Hags presskonferens släpptes idag, där frågor om Bruno Fernandes, skadesituationen och vår tränares syn på inledningen av säsongen besvarades. Presskonferensen finns att ta del av på Uniteds hemsida.

  • Kritiken från vissa håll om Brunos agerande som kapten, i synnerhet gällande straffsituationen mot Tottenham, viftas bort. Vår tränare tar Bruno i fullt försvar och har inga problem med Brunos utåtagerande, bara det inte tar bort från hans fokus och prestation på plan. “Han är en inspiration och ett exempel för laget. Jag tycker han är en väldigt bra kapten”.
  • Anfallsalternativen är inte för små i och med Mounts skada. “Vi har sju spelare framåt. Vi har också unga talanger som närmar sig”.
  • Är anklagelserna mot Antony en svår situation att handskas med? Nej, säger Ten Hag. Angående kritiken mot hans spel säger vår tränare att Antony gjorde en bra försäsong och att han alltid är ett hot men att avsluten är en avdelning som slipas på. Generellt är brassen på väg åt rätt håll.
  • En till anfallare är inte aktuellt innan fönstret stänger. Højlund kommer vara tillgänglig från och med nästa vecka. Alternativen i fram, med bland annat Martial och Rashford, är tillräckliga.
  • Det var hårda ord från Ten Hag om matchen mot Tottenham. “De sprang inte. De löpte i fel ögonblick och för sent, speciellt i fram.” Det är ett krav med löpmeter och stark press för att laget ska vinna matcher. Laget dominerade första 35 minuterna och borde ha gjort minst ett mål. Ten Hag blev förvånad att laget var så slappt i andra halvlek, för det är inte det han förväntar sig från den här truppen.
  • Varför har det gått trögt i ligan? Kraven måste mötas, inte bara i en halvlek utan över hela matchbilden. På frågan om Ten Hag ilskna till på sina spelare sa han att beskedet till spelargruppen var att deras prestation “Inte var acceptabel och att vi måste spela som ett lag. Alla måste ta ansvar”. Även Ten Hag tar sitt ansvar och känner att spelaren tar åt sig av hans kritik.
  • Ten Hag fick inte en ursäkt av domarkåren efter situationen mot Tottenham, men accepterar att vissa beslut går emot ens lag och vissa för. Även om man inte får ett beslut med sig måste man fortfarande vinna.
  • Mounts skada går inte att bortse ifrån, men det är oundvikligt i toppfotbollen när spelarna spelar på gränsen. I och med skadorna på Mount och Shaw kan det påverka transferfönstret, men rätt spelare måste plockas in.

Onana inte aktuell för landslaget – trots allt?

I en lång redogörelse för Uniteds turbulenta vecka rapporterar The Athletic att Onanas framtid i landslaget kanske ser annorlunda ut än vad som tidigare rapporterats.

Under veckan fick vi ta del av rapporter från bland annat afrikanska källor att Onana skulle vara aktuell för Kameruns match mot Burundi den 12:e september. Men nu rapporteras det alltså att uppgifterna dementeras av Onanas läger; som hävdar att det är omöjligt just nu för Onana att göra en återkomst i landslaget.

Spanska landslaget skakas av sexuella trakasserier

Vad som skulle varit en dag av glädje och historiska firanden blev istället en dag att glömma för Jenni Hermoso i det spanska landslaget när Spanien vann sitt första VM-guld på damsidan. När Hermoso skulle tacka spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales fick hon en oönskad kyss, något som hamnade på film och snabbt blev en snackis.

Det spanska landslaget har rasat mot Rubiales, och samtliga 23 spelare i truppen har skrivit på ett protestbrev där landslaget vägrar att ställa upp för spel igen om det nuvarande ledarskapet inte avgår. Bland signaturerna hittar vi bland annat före detta Unitedspelaren Ona Battle och Unitedmittfältaren Lucia García.

Det spanska landslaget står som man kan förvänta sig inte helt utan stöd utifrån. Ella Toone publicerade igår ett meddelande på Twitter, å engelska damlandslagets vägnar, där lejoninnorna uttrycker sitt stöd för Hermoso och det spanska landslaget.

May lämnar för Derby

21-åriga Rebecca May lämnar United för spel i Derby County och tredjedivisionen. May, en Unitedprodukt, har mäktat med en match för A-laget som hon spelade i början av 2020.

Mays kontrakt gick sannolikt ut betydligt tidigare i sommar men beskedet att hon lämnar har alltså dröjt ända in på augusti. Vad det kan bero på vet vi inte.

Vi önskar Rebecca May all lycka till i Derby!

Watsons första intervju

Vårt nya unga stjärnskott(e) i damlaget, Emma Watson, gjorde sin första intervju med United i samband med träningen igår.

Vår nya 17-åriga anfallare berättar hur taggad hon är på att börja sin Unitedkarriär, vad hon kan bidra med i laget, och mycket mer.

Ungdomarna körde över Stoke – två gånger om

U18-laget och U21-laget mötte Stoke Citys respektive ungdomslag idag. U18-laget reste till Stoke för ett Premier League-möte, ett möte som slutade 4-1 till United. Jack Moorhouse öppnade målskyttet i första halvlek. James Scalon fyllde på med två mål i andra och även walesaren Biancheri fick stå med i målprotokollet. Stoke gjorde ett tröstmål i 78:e, men U18-laget fick åka hem med en raljant 4-1 seger i bagaget och har en stabil andraplats i tabellen efter 6 poäng av 6 möjliga.

Men det är inget jämfört med vad U21-laget åstadkom mot samma motstånd på hemmaplan. Antingen vaknade Unitedspelarna fullkomligt blodtörstiga eller så vaknade alla Stokespelare med influensa. Hur annars kan man förklara en vinst med hela 10-1? Det blev minst sagt en dag att minnas för vårt U21 och en dag att glömma för alla som bar rödvitrandigt.

Hansen-Aarøen öppnade målskyttet efter 8 minuter och efter det var det som en väloljad maskin. Målprotokollet var redan långt i första halvlek som skrevs till 6-1 efter Mateo Meija, Maxi Oyedele, Ethan Williams och Joe Hugill drygade ut ledningen. Williams bidrog med två mål. Ingen Stokespelare gjorde hål på Elyh Harrison, Stokes enda mål var tack vare ett självmål av Willy Kambwala.

United lugnade sig inte i andra utan Meija gjorde ytterligare en balja, Ethan Wheatley bidrog med ett mål, Hansen-Aarøen fick göra sin andra för dagen och Sam Mather fullbordade krossen i 88:e. Bra jobbat av våra ungtuppar att hålla huvudet kallt i en sån jämn match. Det blev en välkomnande seger efter två raka förluster i säsongsinledningen mot Leeds och Crystal Palace. United sitter för närvarande på 13:e plats i tabellen.