Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Nottingham Forest 3-2
Ett lag som visar god karaktär och positiv anda

Manchester United bärgade tre tunga poäng på Old Trafford igår när Nottingham Forest, med en del möda och besvär, fälldes. Det är fortsatt mycket som hackar i United, men kanske leder denna typen av seger till någon form av vändning inför fortsättningen. 

På förhand var Nottingham ett lag som bara skulle besegras igår. Utfallet blev ju till slut bra, men vägen dit var minst sagt guppig och snårig.

Gästernas första mål kom oväntat. Det andra kom nästan chockartat. Det heter ju att en olycka sällan kommer ensam, och det känns ganska synonymt med Manchester United på sistone. En internutredning som legat som en våt filt över hela klubben har toppats av med skador på viktiga spelare den senaste tiden. Att man skulle trampa på minor även ute på planen kändes liksom oundvikligt.

Om det nu fanns något positivt med ett 2-0-underläge efter knappt fem minuter, så var det att det fanns gott om tid att ställa saker till rätta. Målen blev som dubbla väckarklockor, en ringning för att matchen hade börjat, en ringning för att säsongen hade börjat.

Tack vare Bruno Fernandes, Marcus Rashford, och Casemiro fick United upp farten i matchen och de alla tre var starkt bidragande till att vändningen kunde bärgas. Fernandes må inte alltid vara gjort av det bästa kaptensvirket, men igår visade han vilka egenskaper han besitter. Kruxet med portugisen är att han måste hitta en jämnare nivå i sättet att leda sitt lag.

Bruno Fernandes visade vägen. 

Hursomhelst är United i alla fall med på övre halvan av tabellen med sina sex inspelade poäng. Det kunde lika gärna ha varit en poäng och krisstämpel över hela klubben. Men segrar ger alltid andrum och sminkar ibland över det allra värsta i kniviga situationer. Det gäller för Erik ten Hag och laget att hitta något att tro och bygga på.

Kanske frambringades det igår.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från den händelserika matchen finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • “Det var så klart en horribel start med två bjudmål, men jag är väldigt nöjd med vändningen och hur vi förhåller oss till våra principer med ledarskap, lugn, och tro. Emellanåt spelade vi dessutom riktigt bra och gjorde fina mål.” 
  • “Alla lag har områden som måste förbättras så här i inledningen. Men det här laget visar god karaktär och det finns en positiv anda, så jag tycker laget ska ha en eloge.”
  • Fernandes visar i alla aspekter av spelet en fantastisk högstanivå, och han är även behärskad och visar sina känslor i rätt situationer. Han var fantastisk och gjorde stor skillnad.
  • På frågan om Ten Hag anser att det är problematiskt att supportrar stannar kvar och visar missnöje (primärt mot ägandeskapet) menar han att alla har rätt till sin åsikt, men att mellan “staketet” och laget finns ett väldigt starkt band. “Under min tid här tycker jag att det har växt sig starkare och starkare.” Väl på ägarfrågan och Ten Hags relation till Glazer säger han att alla jobbar tillsammans och mot samma mål.
  • Att Varane klev av var en försiktighetsåtgärd. “Han kände av lite och vi ville inte riskera något. Huruvida det är illa eller inte återstår att se.”
  • Rashford har gjort bra matcher centralt och gjorde det bra ute på kanten idag. Ibland måste han spela i andra roller för att hjälpa laget. Men han utgör alltid ett hot och är direkt iblandad i två av målen.”
  • Dean Henderson ryktas bort från United och nästa anhalt för målvakten uppges vara Crystal Palace. Ten Hag säger att om något händer så kommer det att meddelas, samtidigt som han säger att man har full kontroll på läget.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Segrar som kan definiera en säsong

Res med oss till Manchester!