Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
Ett uppehåll för att spela Rasmus Hojlund i form

Säsongens första landslagsuppehåll är här och Manchester Uniteds spelare har fått i uppdrag att undvika skador. Vi hoppas även att Rasmus Hojlund kan spela sig i form men av själviska Unitedskäl vill vi att André Onana ska förlora.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Den här gången räknar vi till 18 spelare på a-landslagsuppdrag och 10 i diverse ungdomslandslag.

A-landslag

Argentina (Garnacho, Martínez)

Lisandro Martínez klev av mot Arsenal men alla rapporter indikerar att han är tillgänglig för spel för Argentina. På resan till Sydamerika fick han sällskap av Alejandro Garnacho, som nu ser ut att vara ett självklart inslag i Argentinas trupp.

Så värst mycket speltid kanske Unitedspelarna inte får, även om Argentina säkerligen är sugna på att kasta in Garnacho och på sätt definitivt tinga honom till Argentina.

I Sydamerika inleds VM-kvalet nu i september och Argentina inleder med Ecuador hemma och Bolivia borta.

Brasilien (Casemiro)

Brasilien representeras av en Unitedspelare, i form av Casemiro. Antony var initialt uttagen till truppen men då han är föremål för en polisutredning, misstänkt för kvinnomisshandel valde det brasilianska förbundet att peta honom från truppen.

De tidigare Unitedspelarna Alex Telles och Fred har inte bara lämnat United utan till synes också blivit av med sina landslagsplatser, för deras namn står inte att finna i den brasilianska truppen.

VM-kval mot Bolivia (H) och Peru (B) är vad som väntar. Brasilien spelar mot Peru sent natten till onsdag nästa vecka, så vi utfärdar jetlagvarning inför Brighton.

Danmark (Eriksen, Hojlund)

Någon jetlag blir det inte för Christian Eriksen och Rasmus Hojlund. De håller sig i Europa och med matcher mot San Marino (H) och Finland (B) kanske även Eriksen kan hänga med i tempot.

Danmark fick med kvallottningen en gratisbiljett till EM men de har satt press på sig själva, då de bara kom hem med en poäng totalt från bortamatcherna mot Kazakstan och Slovenien. Därmed är de faktiskt pressade att vinna mot tabellettan Finland.

För Hojlund väntar förhoppningsvis välbehövlig matchträning inför Brighton.

England (Maguire, Rashford)

Harry Maguire är mittback i Manchester United men trots det inte skadad. I United är speltiden knapp men i Gareth Southgates startelva tycks hans namn vara inristat för all framtid. Marcus Rashford är också med i truppen men Southgate gillar inte kul och använder Rashford så lite som han bara kan.

England reser till Polen för match mot Ukraina i EM-kvalet. Om inget oförutsett inträffar kommer England där att inkassera sin femte raka seger i kvalet. I så fall är England i all väsentlighet klara för EM. EM-platsen firar England med en träningsmatch mot Skottland.

Kamerun (Onana)

André Onana är tillbaka i Kameruns landslag. Ytterst olämpligt för Manchester United, då sannolikheten är stor att det innebär att han i januari försvinner iväg på Afcon i en dryg månad (turneringen pågår från 13 januari till 11 februari men jag antar att landslagen har rätt till spelarna några dagar före turneringsstart).

Kamerun har den här gången hemmamatch mot Burundi, i en direkt avgörande match för vilka som gör Namibia sällskap till Afcon. Okej, i teorin är inte Namibia klara för slutspel. Oavgjort där båda lagen gör minst fyra mål skickar nämligen båda lagen förbi Namibia på fler gjorda mål.

Jag har läst på flera ställen att Kamerun går vidare vid oavgjort. Ifall det stämmer missar jag något. För Kamerun må ligga före Burundi i tabellen idag (tack vare inbördes möte) men om den avslutande matchen slutar lika kommer alla lagen i gruppen sluta på sex poäng med plus/minus noll i målskillnad och då borde Burundi gå förbi Kamerun på fler gjorda mål. Kamerun har 3-3, Burundi 4-4 och Namibia 6-6 inför den avslutande omgången. Ifall Kamerun spelar 3-3 mot Burundi i avslutningen tolkar jag det som att Namibia slutar före Kamerun på fler gjorda bortamål.

Marocko (Amrabat)

Ett land som definitivt kommer spela Afcon är Marocko. Därmed väntar i praktiken två träningsmatcher för Uniteds nyförvärv Sofyan Amrabat. Det kan han behöva, då han inte har spelat något för Fiorentina i protest mot att de inte sålde honom gratis till Manchester United.

Enligt The Athletic upptäckte United ett mindre ryggproblem hos Amrabat i samband med läkarundersökningen. Det föranledde falska rykten om att Amrabat skulle bli borta i sex veckor. Det stämmer inte. Amrabat har varit på Carrington och tränat och reser nu iväg till landslaget.

Marocko har två hemmamatcher, först mot Liberia i vad som officiellt är kval till Afcon och sedan mot Burkina Faso i vad som även på pappret är en träningsmatch.

Nordirland (Evans)

Jonny Evans tar hand om lagkaptensbindeln för Nordirland, då ordinarie kapten Steven Davis är skadad. Slovenien och Kazakstan, båda på bortaplan i EM-kvalet, är uppgifterna den här gången.

Nordirland behöver vinna båda om EM-hoppet ska existera in i oktober och någon dubbelvinst blir det förstås inte för Nordirland. Nu är inte det så mycket Evans fel. Hans försvar har bara släppt in tre mål på fyra matcher i kvalet. Detta till trots har Nordirland tre förluster.

Portugal (Dalot, Fernandes)

Bruno Fernandes startar definitivt och Diogo Dalot startar kanske när Portugal fortsätter vandringen till EM. De ska den här gången städa av Slovakien (B) och Luxemburg (H). Det låter kanske enkelt men faktum är att Slovakien ligger tvåa i gruppen och Luxemburg trea. Vilket väl säger mer om Bosnien-Hercegovina och Island än något annat. Så vi räknar in två enkla segrar för Portugal.

Går det programenligt har Portugal 18 poäng efter sex omgångar och EM-spel blir det förstås nästa sommar.

Skottland (McTominay)

Scott McTominay missade Arsenal på grund av sjukdom men vi har inte fått några rapporter om att det påverkar hans landslagsspel. Skottland reser till Cypern för att inkassera femte raka segern i EM-kvalet.

[Här tar vi en paus och läser den sista meningen tre gånger till. När ni har tagit in det förmodade skämtet vill artikelförfattaren påpeka att det inte är ett skämt. Skottland har på riktigt vunnit fyra av fyra i EM-kvalet.]

Skottlands grupp består bara av fem lag och förmodligen är fem segrar tillräckligt för EM-biljett.

Den förmodade EM-biljetten firar Skottland med en träningsmatch mot England.

Sverige (Lindelöf)

Skottland spelar förmodligen EM. Sverige gör det – spoiler alert – förmodligen inte. Landslagskapten Victor Lindelöf klev av mot Arsenal på grund av sjukdom men han torde ha hostat färdigt när Sverige reser till Estland i en match som Sverige rimligen vinner. Sedan blir det svårare då Österrike kommer på besök.

Vi kan tycka att Sverige borde ha en stor fördel där, då Österrike tränas av den hopplösa Ralf Rangnick. Den fördelen försvinner emellertid av att Sverige leds av Janne Andersson.

Sverige måste hur som helst vinna mot Österrike, annars är EM-chansen i all väsentlighet borta.

Tunisien (Hannibal)

Hannibal och Tunisien har redan säkrat en biljett till Afcon, så kvalavslutningen hemma mot Botswana blir att betrakta som en träningsmatch. Hannibal har redan kommit upp i 24 landskamper och han har startat i de fyra landskamperna efter VM, så han torde ingå i startelvan.

Efter Botswana väntar träningsmatch mot Egypten på bortaplan.

Turkiet (Bayindir)

Altay Bayindir kommer med största sannolikhet sitta på bänken i EM-kvalet hemma mot Armenien. Därefter väntar en träningsmatch mot Japan och som ni alla förstår av den uppgiften så betyder det att Bayindir reser med landslaget till belgiska Genk. Mot Japan borde Bayindir har en bra chans till speltid.

Om turkarna tar en programenlig seger mot Armenien är chansen till EM-spel mycket stor.

Uruguay (Pellistri)

Facundo Pellistri får inte mycket speltid i United men i Uruguays landslagstrupp är han given. Det troliga får till och med anses vara att han går in i startelvan.

Uruguay inleder VM-kvalet med matcher mot Chile (H) och Ecuador (B).

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Eric Bailly är inte uttagen.

Raphaël Varane har slutat i landslaget. Är dessutom skadad.

Mason Mount är skadad.

Anthony Martial är inte uttagen.

Tyrell Malacia är skadad.

Sergio Reguilón är inte uttagen.

Amad är skadad.

Antony var uttagen till den brasilianska truppen men petades till följd av misstankar om kvinnomisshandel.

Tom Heaton är skadad.

Luke Shaw är skadad.

Jadon Sancho är inte uttagen.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Kobbie Mainoo är skadad. Han har sedan tidigare meriter från U19-landslaget.

Donny van de Beek är inte uttagen.

Brandon Williams är inte uttagen.

Ungdomslandslag

England U20 (Gore, Forson)

Dan Gore och Omari Forson har spenderat sommaren med Erik ten Hags a-lag. Nu ska de på träningsläger med Englands U20. Inga matcher på programmet.

England U18 (Harrison, McAllister)

Målvakten Elyh Harrison och mittfältaren Finley McAllister reser med Englands U18 till Frankrike för en träningsturnering. Matcher mot Frankrike, Japan och Portugal väntar.

England U17 (Fitzgerald, Lacey)

Även Englands U17 ska spela en träningsturnering. Dock inte i Frankrike utan i Spanien, där vi chockas av att Spanien faktiskt får vara med (annars brukar inte Spanien få vara med när det spelas ungdomsturneringar på spansk mark, det vet ni som har lusläst landslagskollen). Förutom Spanien ska England spela mot Portugal och Marocko.

Uniteds bidrag i truppen utgörs av Jayce Fitzgerald och Shea Lacey.

Norge U21 (Hansen-Aaroen)

Isak Hansen-Aaroen är för första gången med i det norska U21-landlsaget. De inleder nu kvalet till EM 2025 med matcher mot San Marino (B) och Lettland (H).

Polen U21 (Oyedele)

Polens U21 ska också inleda EM-kvalet, även de med en Manchester United-spelare i truppen, nämligen Maxi Oyedele. Kosovo (H) och Estland (B) är uppgifterna den här gången.

Skottland U19 (Jackson)

Det skotska U19-landslaget reser till Belgien för träningsmatcher mot Belgien och Tjeckien. Louis Jackson är med i truppen.

Spanien U21 (Fernández)

Álvaro Fernández är för första gången uppkallad till Spaniens U21-landslag. De inleder EM-kvalet med matcher mot Malta (B) och Skottland (H).

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Mateo Mejía har meriter från Colombias U20. Har nu blivit för gammal för U20-landslaget och Colombia tycks inte ha något äldre ungdomslandslag.

Will Fish har meriter från Englands U19. Har nu blivit U21-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Shola Shoretire har meriter från Englands U19. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Sam Mather har meriter från Englands U19. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Tyler Fredricson har meriter från Englands U18. Har nu blivit U19-spelare. Är skadad.

Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17. Har nu blivit U19-spelare men har ännu inte debuterat där.

Adam Berry har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Ethan Wheatley har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen där.

James Scanlon har meriter från Gibraltars U17. Har nu blivit U18-spelare. Vi hittar ingen information om matcher för Gibraltars U18 (om de ens har ett U18-landslag) eller U19.

Jack Moorhouse har meriter från Irlands U19 (som underårig). Blev inte uttagen den här gången.

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U21. Han blev inte uttagen den här gången.

Jack Kingdon har meriter från Skottlands U18. Har nu blivit U19-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Malachi Sharpe har meriter från Skottlands U18. Har nu blivit U19-spelare men har ännu inte fått chansen där. Är precis tillbaka i spel efter långtidsskada.

Radek Vítek har meriter från Tjeckiens U19. Har nu blivit U21-spelare. Fick nöja sig med en plats på reservlistan.

Gabriele Biancheri har meriter från Wales U17. Har nu blivit U18-spelare. Vi hittar ingen information om något walesiskt U18-landslag och han fick inte plats i U19-truppen den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 6 september:

 • 16.00: Belgien U19 – Skottland U19 (träningsmatch) [Jackson]
 • 19.00: England U18 – Frankrike U18 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Harrison, McAllister]
 • 19.00: Portugal U17 – England U17 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Fitzgerald, Lacey]

Torsdag 7 september:

 • 18.00: San Marino U21 – Norge U21 (EM-kval) [Hansen-Aaroen]
 • 20.45: Danmark – San Marino (EM-kval) [Eriksen, Hojlund]
 • 20.45: Slovenien – Nordirland (EM-kval) [Evans]
 • 21.00: Tunisien – Botswana (kval till Afcon) [Hannibal]

Fredag 8 september:

 • 02.00: Argentina – Ecuador (VM-kval) [Garnacho, Martínez]
 • 15.00: England U18 – Japan U18 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Harrison, McAllister]
 • 20.00: Polen U21 – Kosovo U21 (EM-kval) [Oyedele]
 • 20.45: Slovakien – Portugal (EM-kval) [Dalot, Fernandes]
 • 20.45: Cypern – Skottland (EM-kval) [McTominay]
 • 20.45: Turkiet – Armenien (EM-kval) [Bayindir]
 • 20.45: Malta U21 – Spanien U21 (EM-kval) [Fernández]

Lördag 9 september:

 • 01.00: Uruguay – Chile (VM-kval) [Pellistri]
 • 02.45: Brasilien – Bolivia (VM-kval) [Casemiro]
 • 14.00: Tjeckien U19 – Skottland U19 (träningsmatch, spelas i Belgien) [Jackson]
 • 18.00: Ukraina – England (EM-kval, spelas i Wroclaw) [Maguire, Rashford]
 • 18.00: Estland – Sverige (EM-kval) [Lindelöf]
 • 19.00: Marocko U17 – England U17 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Fitzgerald, Lacey]
 • 21.00: Marocko – Liberia (kval till Afcon) [Amrabat] (återbud på grund av skada)

Söndag 10 september:

 • 15.00: Kazakstan – Nordirland (EM-kval) [Evans]
 • 15.00: England U18 – Portugal U18 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Harrison, McAllister]
 • 18.00: Finland – Danmark (EM-kval) [Eriksen, Hojlund]

Måndag 11 september:

 • 20.45: Portugal – Luxemburg (EM-kval) [Dalot, Fernandes]
 • 21.00: Spanien U21 – Skottland U21 (EM-kval) [Fernández]

Tisdag 12 september:

 • 14.20: Japan – Turkiet (träningsmatch, spelas i Genk) [Bayindir]
 • 18.00: Estland U21 – Polen U21 (EM-kval) [Oyedele]
 • 18.00: Spanien U17 – England U17 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Fitzgerald, Lacey]
 • 18.00: Norge U21 – Lettland U21 (EM-kval) [Hansen-Aaroen]
 • 20.30: Marocko – Burkina Faso (träningsmatch) [Amrabat] (återbud på grund av skada)
 • 20.45: Skottland – England (träningsmatch) [McTominay mot Maguire, Rashford]
 • 20.45: Sverige – Österrike (EM-kval) [Lindelöf]
 • 21.00: Kamerun – Burundi (kval till Afcon) [Onana]
 • 22.00: Bolivia – Argentina (VM-kval) [Garnacho, Martínez]
 • 23.00: Ecuador – Uruguay (VM-kval) [Pellistri]
 • Egypten – Tunisien (träningsmatch) [Hannibal]

Onsdag 13 september:

 • 04.00: Peru – Brasilien (VM-kval) [Casemiro]