Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anklagelserna mot Antony
Allt vi vet om anklagelserna riktade mot Antony

Det har varit veckor fyllda med tumult den senaste tiden i United. Bara drygt två veckor efter beslutet om att Mason Greenwood inte kommer fortsätta karriären i klubben så riktas nu anklagelser mot Antony, anklagelser vi känner till sen innan. Då visste vi väldigt lite, men det senaste dygnet har anklagelserna fått betydligt mer färg.

Det var ungefär tre månader sedan de allvarliga anklagelserna mot Antony gällande misshandel mot sin ex-flickvän först nådde allmänheten, och Antony nekade alltihop. Sen var det tyst, en bra stund.

Men nu, tre månader senare, har brasilianska kanalen UOL tagit del av dokumentation innehållande bilder, videor, konversationer och vittnen som berör utredningen, som görs av São Paulos polis.

Ett axplock av materialet UOL tagit del av inkluderar bilder på en skada på fingrarna som blottade benet. Hon berättar också hur relationen med Antony utvecklades.

Paret träffades i Brasilien 2021 när Antony spelade för Ajax. Hon flyttade senare till Holland mindre än ett år senare, och blev gravid i mars 2022. Det första påstådda fallet av misshandel sägs ha varit juni det året, då paret var på semester i Brasilien. Den utlösande faktorn sägs ha varit ett svartsjukedrama. Det ledde till att hon, i Antonys bil, blev misshandlad upprepade gånger och Antony hotade att kasta ut henne ur bilen i hög hastighet. Hon lades in på sjukhus dagen därpå.

“Han sa att om jag inte stannade hos honom, skulle jag inte stanna hos någon. Att jag var gravid med hans barn. Antingen skulle jag stanna hos honom eller så skulle jag, han och vår son dö.”, berättar hon.

Ett flertal meddelanden paret skickade till varann på Whatsapp är inkluderat i utredningen, varav en av dessa skickades av Antony dagen efter den ovannämnda händelsen:

“Ingen kommer att hitta mig, du gjorde det här mot mig. Jag sa saker som jag inte borde ha, och det har du inte gjort. förlåt mig. Ta hand om barnet.”

I och med att dessa uppgifter blev offentliga har det brasilianska laget valt att inte inkludera Antony i deras matchtrupper tills vidare. Till nästa landslagssamling ersätts han av Gabriel Jesus.

I fredags lämnade Antonys ex-flickvän in ytterligare ett klagomål, den här gången till Manchesterpolisen, som även de har öppnat en utredning. Detta på grund av ett en av Antonys påstådda övergrepp skedde på ett hotell i Manchester dagen efter segern mot Manchester City den 14 januari i år, som resulterade i ett jack i huvudet och ett sprucket bröstimplantat. Ett annat övergrepp sägs ha skett i maj, en dag efter att United förlorade mot West Ham.

Manchesterpolisen har gjort ett uttalande:

“Manchesterpolisen är medvetna om anklagelserna och undersökningar fortgår för att fastställa omständigheterna kring den här rapporten. Vi kommer inte göra ytterligare kommentarer för tillfället.”

Antony, precis som han gjorde för tre månader sedan, nekar all skuld och publicerade ett öppet brev på Instagram igår:

Utav respekt för mina supportrar, vänner och familj så känner jag mig skyldig att prata öppet om de falska anklagelserna som jag har varit ett offer för. Från början så har jag hanterat den här situationen allvarligt och med respekt, och har klargjort allt jag kan för polisen. Polisens utredning är sekretessbelagd, så jag kan inte göra det offentligt.

Jag kan med självförtroende säga att anklagelserna är falska och beviset som kommit fram och ytterligare bevis som kommer komma fram visar att jag är oskyldig. Min relation med Ms. Gabriela var tumultartad, med verbala påhopp från båda sidor, men jag gjorde mig aldrig skyldig till något fysiskt.

Varje gång, om det är i vittnesmål eller i intervjuer, ger hon alltid en ny version utav anklagelserna.

Därav nekar jag till alla anklagelser och gör mig själv tillgänglig till de brasilianska myndigheterna för att klargöra det som behövs. Jag tror att den pågående polisutredningen kommer visa sanningen om min oskuld.