Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Sheikh Jassim lägger nytt bud / Allvarliga anklagelser mot Antony / Maguire påväg bort

I dagens nyhetssvep tar vi upp nyheterna kring försäljningen av klubben, där Sheikh Jassim har lagt ett femte bud. Vidare så har Antony anklagats för bland annat våld i hemmet av en tidigare flickvän. Utöver det så förväntas ett flertal spelare lämna klubben i sommarens transferfönster.

Sheikh Jassim lägger nytt bud, men INEOS är fortfarande i ledning

Sheikh Jassim har lagt ett femte bud på Manchester United. Det rapporterar Daily Mails Mike Keegan. Det nya budet kommer att bli det sista från Sheikh Jassim, som satt en deadline till fredag, och efter det kommer budet att stå, men det kommer inte att ske några fler förhandlingar från hans sida.

Budet är fortfarande för 100% av klubben, men det ska enligt Keegan innehålla en signifikant summa för investering i infrastruktur och rekrytering.

Dock verkar det som att Sir Jim Ratcliffes bud är det som Glazer-familjen föredrar. Matt Lawton på The Times rapporterar nämligen att Sir Jim Ratcliffe och INEOS är i slutförhandlingar med Raine, alltså banken som har hand om försäljningen.

Allvarliga anklagelser mot Antony

Enligt rapporter från Brasilien så har Antony anklagats för ”våld i hemmet, hot och kroppsskada”.

Den brasilianska nyhetssidan Globo Esporte skrev under gårdagen att Gabriela Cavallin, som hade en relation med Antony, gjorde en polisanmälan i São Paulo i måndags. I den hävdar hon att hon blev överfallen av brasilianaren den 20 maj. Vid den tiden var Antony i England, och enligt Globo Esporte är det oklart var den påstådda misshandeln ägde rum.

Efter det så har ESPN Brasil förtydligat situationen. De förklarade att rapporten från Cavallin gällde flera incidenter under en tidsperiod och att incidenten den 20 maj handlade om att Antony hotat henne på ett telefonsamtal efter att hon hade återvänt till Brasilien.

Rapporten innehåller ”foton på skrubbsår och hotfulla meddelanden” från Antony, och enligt henne hade det förekommit tidigare övergrepp från 23-åringen.

Ett flertal spelare är påväg bort

Enligt Fabrizio Romano så förväntas ett flertal spelare lämna Manchester United i sommarens transferfönster. Den första spelaren som nämns är Harry Maguire, där både klubb och spelare är överens om att det är det bästa för båda parter.

Vidare så skriver Romano att Dean Henderson närmar sig en permanent flytt till Nottingham Forest. Andra spelare som troligtvis kommer att lämna är Wout Weghorst, Donny van de Beek, Eric Bailly och Alex Telles.

Cascarino och Tounkara uttagna till landslaget

Den franska förbundskaptenen Hervé Renard har tagit ut 26 spelare till sommarens världsmästerskap i Australien, och i den finns United-spelarna Aïssatou Tounkara och Estelle Cascarino med.

Alla 26 spelare kommer att vara med på ett läger där man kommer att spela två träningsmatcher, och efter det kommer tre spelare att lämnas utanför truppen.

Landslagsdebut väntar för Garnacho

Alejandro Garnacho närmar sig sin seniordebut med Argentina efter att förbundskaptenen Lionel Scaloni lovat 18-åringen speltid.

Argentina kommer att spela matcher mot Australien och Indonesien, och Scaloni sade följande om Garnacho.

”Vi låter honom komma och gå med i gruppen. Vi kommer att analysera om han kommer att spela från start eller om han får minuter (som inhoppare). Men han är spännande, precis som de andra killarna vi har. Jag hoppas att han passar in i gruppen.”