Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
CL-truppen / Förlust i Tyskland / Amrabat är frisk

Det är ett Unitedsvep av det matigaste slaget som idag levereras. Det har hänt en hel del sedan vårat senaste svep, damerna har förlorat mot Bayern München, Champions League truppen har bekräftats och Amrabat har badat. 

Bailly lämnar

Under måndagen skrev vi en text (läs den här) om att Eric Bailly nu lämnar klubben, i texten skrev vi att Manchester United inte än hade bekräftat detta. Något som nu gjorts. Läs Uniteds bekräftelse här.

Torsk mot Bayern

Manchester Uniteds damer befinner sig för närvarande på försäsongsläger i Tyskland. Under dagen mötte dem Bayern München, en match som slutade 3-2 till tyskarnas fördel. Uniteds mål gjordes av Leah Galton samt Gayse Ferreira. Det kanske mest intressanta i matchen ur ett svensk perspektiv var att Magdalena Eriksson gjorde sin debut för tyskarna. Det deppigaste är att Manchester United ledde matchen med 0-2 men tappade det till 3-2, en tuff start på försäsongen för våra damer.

United erkänner censur

Det är som många vet vanligt att ramsan “we want Glazers out” hörs sjungas på arenan, detta oavsett resultat, vinst eller förlust. Det har länge misstänkts att Manchester United censurerar ut denna delen av texten, något som nu bekräftas av klubben skall ha skett ett antal tillfällen.

CL-truppen

Manchester Uniteds Champions League trupp har nu släppts. Vi kan notera att Donny van de Beek saknas, något som visar på att han inte finns med i ten Hags framtidsplaner. Det bör ses som relativt sannolikt att Manchester United vill skeppa nederländaren till antingen Turkiet eller Saudiarabien som fortfarande har öppet sina transferfönster.

 

Middleton-Patel har ASD

Manchester Uniteds unga målvakt (född 2004) har gått ut med att hon har ASD. ASD är en förkortning för Autism Spectrum Disorder. Hon skäms dock inte för detta utan står stolt upp som en förebild, bland annat genom att bära pusselbitar märket på skorna.

 

Regulion och Amrabat badar

Regulion och Amrabat ser ut att ha det gör gött på träningsanläggningen Carrington ditt de nu båda anslutit. När Amrabat inte badar skall han även ha genomfört sitt första träningspass den fjärde september. Rapporter om att Amrabat skulle vara skadad skall inte heller stämma och bör ignoreras.

Amrabats första ord

Mellan att träna, bada och spänna sig på Regulions påtvingande bild så har även Amrabat hunnit med en intervju.

 

Evans talar till folket

Jonny Evans blev den mest erfarna spelaren som detta transferfönster anslöt till Manchester United. Nedan kan du se och höra hans första ord.

Carney till Spanien

Det blir inget kontrakt i Manchester United för Jacob Carney som den senaste tiden provspelat i United, istället blir det en flytt till Spanien och CD Castellón.

Ten Hag är besviken på Sancho

James Ducker på The Telegraph skriver att ten Hag känner sig besviken på Sancho efter hans uttalande efter Arsenal matchen. Ten Hags känsla är att han har stöttat spelaren och har försökt hjälpa honom att kickstarta sin karriär, något som nu belönas med dessa kommentarer och sveket de innebär.

 

Försäsongstruppen damerna

Damerna är på försäsong i Tyskland. Således har det tagits ut en försäsongtrupp. De mest notabla med truppen var att Carrie Jones samt Adriana Leon saknades. Det bekräftades under dagen att Carrie Jones lämnar Manchester United.

Regulions första ord

Nedan kan ni se Sergio Regulions första intervju som Manchester United spelare.

Ramsey lämnar Wales

Eric Ramsey lämnar sitt uppdrag i Wales landslag. Ramsey som ingår i ten Hags stab sägs värderas väldigt högt av ten Hag och anses av många vara en av fotbollens bästa unga tränare. I januari tackade Ramsey nej till jobbet som huvudtränare i Blackpool då ten Hag gjorde det klart för honom att han ville han skulle stanna. Nu blir det alltså fullt fokus för Ramsey på United.