Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Besiktas bekräftar
Eric Bailly flyttar till Turkiet

Manchester United v Aston Villa - Premier League

Eric Baillys tid som Manchester United-spelare är förbi. Den ivorianska mittbacken fortsätter karriären i Besiktas. Det bekräftar den turkiska klubben natten mot tisdag.

När detta skrivs har Manchester United ännu inte bekräftat nyheten men det kommer säkerligen på tisdagsmorgonen.

Det handlar om en permanent övergång och United släpper Bailly på fri transfer.

Eric Bailly blev Manchester Uniteds första spelare från Elfenbenskusten när han skrev på för klubben sommaren 2016 (Wilfried Zaha ropar kanske någon men han representerade faktiskt England under tiden som Unitedspelare). Debutsäsongen i United blev bra, då han hjälpte United att vinna Ligacupen och Europa League. Bailly var då given i startelvan och blev en supporterfavorit.

Sen blev det stadigt sämre, till stor del beroende på skador. Han spelade på chans i mittförsvaret. Det gav varningar, utvisningar och skador. Men emellanåt också obegripliga brytningar och på sin dag kunde Bailly se hur bra ut som helst. De dagarna var i slutändan för få men det var åtminstone aldrig tråkigt att se Eric Bailly spela fotboll.

Bailly spelade sin sista match för United den 30 december 2021. Förra säsongen var han i Marseille på ett tämligen misslyckat lån. Nu fortsätter han alltså karriären i Besiktas. Totalt gjorde Bailly 113 matcher för Manchester United (1 mål, 1 assist, 18 varningar, 3 utvisningar).

Vi tackar Eric Bailly för hans insatser som Unitedspelare och önskar lycka till i den fortsatta karriären!