Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Hur länge orkar Erik ten Hag?

Sancho och ten Hag i bråk, Antony anklagas för våld i hemmet, en svårlöst ägarfråga – och en dålig start på säsongen. Det stormar minst sagt kring Manchester United. Hur länge orkar vår manager med detta? 

Det var en mörk söndagskväll förra veckan. Glädjen och känslostormen som kom när Garnacho gjorde 2-1 borta mot Arsenal ersattes snabbt av en uppgivenhet jag aldrig tidigare upplevt.

Åsikterna om VAR är många. Men det jag stör mig på mest är det faktum att vi aldrig mer kommer få möjligheten att fira ett mål som ett mål bör firas. Tanken och oron att det någonstans på vägen kan ha skett en regelöverträdelse ligger och gnager längst bak i hjärnkontoret.

Vad vet jag – VAR kanske bidrar till att fler domslut blir rätt. Må så vara, men faktum är att hela systemet rånat oss fotbollssupportrar på det vi älskar mest; ett målfirande.

Den här krönikan var inte tänkt att handla om VAR, men jag kände ändå att jag ville skriva av mig lite om den här problematiken. Om vi blivit rånade på möjligheten att fira mål – hur ska vi då motivera oss att fortsätta lägga ner all tid och engagemang på detta?

Det är just det temat den här krönikan ska behandla – uppgivenheten.

När klubben anser sig “löst” ett problem dyker ett nytt problem upp som ett brev på posten. Direkt efter Arsenal-matchen blossade nästa interna stridighet upp då Erik ten Hag och Jadon Sancho tydligt har en del att reda ut.

I april skrev jag en krönika om att Antony var en bortkastad miljard och att det största problemet ligger i att han var handplockad av ten Hag – och att vår manager därför kommer spela sitt nyförvärv oavsett hur brasilianaren faktiskt presterar.

Jag fick väldigt starka reaktioner från en del personer efter den krönikan. Men, enligt mig, hade jag helt rätt.

Nej, Jadon Sancho har inte rosat marknaden.

Nej, det är absolut inte självklart att Sancho ska ingå i en startelva.

Men det är ingen vågad chansning att ten Hags låsning till Antony är en stor del av den här problematiken.

Jag försvarar så klart inte Sanchos val att gå ut på sociala medier med det här. Den här diskussionen ska naturligtvis skötas internt, men jag förstår hans frustration.

Som om Sancho VS ten Hag-gate inte vore nog.

Dessutom anklagas Antony, av tre olika kvinnor, för överfall i hemmet. Bara veckor efter Mason Greenwood-soppan är Manchester United återigen satta i en liknande situation.

Om vi adderar ägarfrågan och problemet med försäljningen av klubben kan vi konstatera att det råder fullständig kaos kring Manchester United – vilket har fått mig att börja fundera på hur vår manager faktiskt känner.

Hur länge orkar Erik ten Hag med detta?

För mig hade det inte kommit som någon chock om nederländaren satte ner foten, rev sitt kontrakt och lade upp sitt CV på valfri jobbsajt. Han förtjänar faktiskt att arbeta i en välmående klubb.

Jag hade ärligt talat haft viss förståelse för ett sådant beslut. Hade ni?

Res med oss till Manchester!