Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Vilde Boe Risa flyttar till Spanien

Vilde Boe Risa lämnar Manchester United för Atlético Madrid. Detta har precis bekräftats.

Det är förväntat att Irene Guerrero går motsatt väg. Ryktena om övergångarna uppstod från ingenstans igår och då Boe Risas flytt till Spanien nu bekräftas har vi ingen anledning att misstro att Guerrero flyttar från Atlético till United. Det hela är aningen märkligt, då det spanska transferfönstret redan har stängt. Men övergångarna förefaller ha blivit klara innan det spanska fönstret stängde, även om de bekräftas först nu.

Vilde Boe Risa gjorde två säsonger som Unitedspelare. Hon blev en supporterfavorit men Uniteds huvudtränare Marc Skinner höll aldrig den norska mittfältaren lika högt. Totalt blev det 44 matcher, 8 mål och 2 assists för Boe Risa i Unitedtröjan. Av de 44 matcherna var 22 som inhoppare och i ligan blev det bara 11 starter på två säsonger, varav endast 3 förra säsongen.

Den bestående känslan är att United underutnyttjade Boe Risa. Ett klubbyte var förväntat i början på sommaren men då inget skedde tydde det mesta på att Boe Risa skulle göra en tredje säsong som Unitedspelare. Nu blir det alltså inte så och hon fortsätter istället karriären i Spanien.

Vi tackar Vilde Boe Risa för hennes insatser som Unitedspelare och önskar henne all lycka i den fortsatta karriären!