Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Världsmästare klar för Manchester United
Irene Guerrero ansluter från Atlético Madrid

Manchester United har precis presenterat dagens första – vi förväntar oss minst två till – nyförvärv. Det handlar om den nyblivna världsmästaren Irene Guerrero, som ansluter från Atlético Madrid.

Övergången såg Vilde Boe Risa flytta till Madrid, något som bekräftades för ett par dagar sedan.

Mittfältaren Guerrero, 26 år gammal, inledde fotbollskarriären hos Real Betis i födelsestaden Sevilla. Hon gjorde därefter ett par säsonger i Levante, innan hon förra sommaren skrev på för Atlético Madrid.

I somras blev Guerrero världsmästare med Spanien. För Guerreros del blev det tre inhopp i VM. Totalt har hon nu kommit upp i 26 landskamper och 5 mål.

Irene Guerrero säger:

Jag känner mig väldigt glad och priviligierad att vara här. Jag är väldigt stolt över att vara en del av Manchester United-familjen och ser fram emot att uppnå alla våra mål tillsammans.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Irene är en världsmästare vars kvalitet är ett utmärkt tillskott till vårt lag. Erfarenheten hon tar med sig, både inhemskt och internationellt, kommer att vara en nyckel då vi jagar framgång i de flertaliga turneringar vi står inför den här säsongen.

Vi är jätteglada att ta en spelare av Irenes status till Manchester United Women.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Värvningen av Irene är det senaste exemplet på Manchester United Womens ambition och vi kan inte bärga oss över att få se henne dra på sig vår berömda röda tröja och underhålla våra fantastiska fans, hemma och i Europa.