Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Uefa Youth League: Bayern München - Manchester United 2-0
Juniorerna besegrade i München

Manchester United inledde Uefa Youth League med en 2-0-förlust borta mot Bayern München. Tyskarna var det klart bättre laget över 90 minuter och gjorde mål i slutskedet på vardera halvlek.

Travis Binnion ansvarar för Uefa Youth League-laget och han valde en väntad startelva. Vi la märke till Shea Lacey och Ethan Williams som yttrar samt Maxi Oyedele som lagkapten på mittfältet. En väntad startspelare som saknades var Isak Hansen-Aaroen.

United öppnade matchen starkt men Bayern tog sedan över kommandot. United stod emot och hotade på någon kontring men mycket handlade i första halvlek om Uniteds målvakt Elyh Harrison. Han hade gjort fem räddningar när Bayern tog ledningen en handfull minuter före pausvilan.

Målet uppstår då Bayern anfaller på sin vänsterkant. De hittar sedan ett inspel i straffområdet och Ramsak kan spela in bollen i öppet mål.

Binnion gjorde en förändring inför andra halvlek, då Victor Musa introducerades istället för Lacey, som hade det tufft den här dagen. Ett dubbelbyte följde nio minuter senare, då Jayce Fitzgerald och Harry Amass ersatte McAllister och Nolan. United skiftade till en trebackslinje, med Amass och Williams som vingbackar.

Spelbilden förändrades inte omedelbart. Det var Bayern som skapade chanser och Harrison imponerade med kvalificerade räddningar i Uniteds mål. Vi förvånades emellertid över att Harrisons passningsspel var svagt. Annars brukar han vara mycket bra med bollen.

Dryga timmen var spelad när United äntligen kunde ta kommandot om matchen, anförda av inhoppare Fitzgerald och Williams. Så värst många konkreta målchanser ledde det emellertid inte till.

Istället skulle Bayern dubbla ledningen, precis som i första halvlek efter 40 minuter. Den här gången med Scott som målskytt, sedan United hamnat ur position då Bayern kontrade. Det gav Scott utrymme för avslut i straffområdet och han lämnade Harrison utan chans.

Bayern hade sedan en boll i stolpen innan United fick sin största chans i matchen. Ruben Curley introducerades som Uniteds sista inhoppare och han fick chansen att avsluta i straffområdet. Men målvakten kunde med en benparad forcera bollen stolpe och ut.

Sammantaget en tuff Uefa Youth League-premiär för United. Bayern var det bättre laget och vann rättvist. Elyh Harrison i Uniteds mål var lagets bästa spelare. Beröm också till Ethan Williams som skapade en del oreda för Bayern när han flyttade ut som vingback och Jayce Fitzgerald stod för ett bra inhopp.

Bayern München – Manchester United 2-0 (1-0)

Uefa Youth League, gruppspel, 20 september


1-0 (40) Ramsak
2-0 (80) Scott


Uniteds lag: Harrison; Ogunneye, Kambwala, Jackson, Nolan (Amass 55); McAllister (Fitzgerald 55), Oyedele; Lacey (Musa 46), Scanlon (Curley 84), Williams; Wheatley


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!