Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Eriksen och McTominay tillbaka / Fler matcher än spelarna kan hantera

Erik ten Hag höll på fredagen presskonferens inför morgondagens match mot Crystal Palace. Här följer en snabb sammanfattning av vad som behandlades.

Om Antony

Ten Hag bekräftar att Antony kommer att vara tillbaka i träning imorgon. Han tror inte att Antonys återkomst kommer vara en distraktion för laget.

I övrigt hänvisar managern till klubbens uttalande.

Om skadeläget

Scott McTominay och Christian Eriksen är tillbaka.

Om skador i allmänhet

United har utökat truppen för att hantera situationen. Men antalet matcher utökas ständigt och det blir för mycket för spelarna, vilket Ten Hag menar är förklaringen till att så många lag har många skador.

Om Jadon Sancho

“Jag har sagt allting.”

Om Sofyan Amrabat

Hans uthållighet och hans dynamik är hans största tillgångar, men du behöver fler tillgångar – vilket Amrabat har – för att lyckas på den högsta nivån.

Om bollinnehav och kontroll

Du kan ha kontroll på en match utan att äga bollen. Men Ten Hag föredrar spelbilden som var mot Crystal Palace i Ligacupen jämfört med den som var mot Burnley.

Om ungdomarna

Om de presterar bra och kan bidra till att laget vinner kommer de få fler chanser.

“Och det handlar bara om det. Du spelar ett lag, du väljer en startelva baserat på möjligheten att vinna matcher.”

Att klubben utvecklar spelare kan vara en hjälp i svåra situationer, som skadesituationen som United har haft. Ten Hag gillar att utveckla unga spelare men mentaliteten måste vara rätt. Speltid är något du förtjänar genom att prestera varje gång, på träning och framför allt i matcher.

Om morgondagens match

Det blir en annan match då båda lagen kommer att göra många förändringar. Palace kommer att använda veckans match som motivation.

Video

Res med oss till Manchester!