Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Crystal Palace 0-1
Mörkret sänker sig över Old Trafford

Efter ännu en förlust hemma under inledningen av säsongen sänker sig mörkret över Old Trafford. Det vi förra säsongen talade om som hemmaborg är nu ett minne blott. Efter förlusten mot Brighton sprack den förlustfria sviten, men inte trodde vi att en andra hemmaförlust skulle komma så snabbt, särskilt inte mot Crystal Palace, eller?

Många röster kring laget uttrycker frustration och att det känns riktigt illa att vara United-supporter just nu.

Rösterna handlar liksom inte om att inte kunna ta en förlust utan mer det sätt på vilka förlusterna sker, att det tycks saknas en idé framåt, en passion och glöd för att slåss till sista droppen i den röda tröjan. Det är helt klart frustrerande att inte se mer dynamik och målchanser framåt. Att ha väldigt mycket boll under matchen räcker inte långt när kreativa idéer saknas. Erik ten Hag talar mycket om beslutsfattande och det är rimligt att ta till sig. Men handlar det bara om beslutsfattande, eller vad är egentligen grejen?

Svaren är inte givna. Laget är namnkunnigt: Mount och Amrabat in bredvid Fernandes, Casemiro och Rashford kändes verkligen lovande på förhand. Men när matchen går igång syns ganska snabbt att Casemiro saknar sin forna form, att Amrabat behöver speltid och att Fernandes inte just nu är kungen av OT. Det är illavarslande, alarmerande om man vill ta i. Det finns heller inga givna lösningar.

Röster om Erik ten Hags avgång höjs såklart direkt eftersom många har räknat med att i år se ett lag som har en tydlig spelidé, ett lag som skapar chanser och dominerar på hemmaplan. Det handlar ju ett lag som faktist är förstärkt på flera positioner och ett lag som Ten Hag basat över en period nu.

Vissa talar om en överprestation förra året och drar slutsatsen att vi inte är bättre än såhär. Att sparka ytterligare en tränare är knappast lösningen på alla problem. Det har varit många turer, skador och internt trubbel men självklart är det hög tid att alla ser sig i spegeln en extra gång, annars har vi en ordentligt jobbig säsong framför oss, en säsong som kan sluta i något riktigt knepigt.

Något behöver hända!

Höjdpunkter från matchen

 

Ten Hags presskonferens

Erik Ten hag talade mycket om fel beslutsfattande efter matchen. Han menade att laget ägde boll, hade kontroll och gav sig själva chansen i uppbyggnaden men tog fel beslut. Han betonade också att det finns orsaker till ett sviktande spel men ville inte framföra dem eftersom det bara skulle framstå som ursäkter.

Ten Hag fick också svara på frågor om Rashfords till synes uteblivna form, och menade då både Rashford och laget runt om måste investera mycket i att få det att funka.

På frågor om att motstånd som inte är de allra bästa kan komma och ta tre poäng på Old Trafford nu blev svaret mest att, “vi måste bli bättre, vi måste också visa med vårt kroppspråk att man inte kommer undan lätt här som motståndare”.

Ten Hag tyckte dock att laget sprang och att spelarna gjorde allt. Däremot i egen box och i den sista offensiva tredjedelen togs felbeslut. Crystal Palace hade tre chanser på fasta situationer, men inte mer sa han. Det visar på att United hade kontroll men gjorde inte det de skulle framåt, “vi måste vara mer bestämda om vi ska göra mål, visa mer vilja”.

Hela presskonferensen kan ses nedan.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Krishålet grävs allt djupare

Res med oss till Manchester!