Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Crystal Palace 0-1
Krishålet grävs allt djupare

Crystal Palace var återigen på besök i Manchester efter att ha blivit besegrade i Ligacupen tidigare i veckan. Den här gången var Londonlaget mer påkopplat och bjöd upp till bättre motstånd. Så pass bra att man också vann med 1-0. För Uniteds del finns väldigt mycket att fundera på just nu. 

Det som såg så bra ut i veckan mot just Palace var som bortblåst idag. Då visade United att man faktiskt kunde spela bra fotboll och det liknade mer vad vi fick bevittna förra säsongen.

Det verkar dock som att någon mental blockering hindrar laget nu. Kanske var det en nackdel att få möta samma motstånd några dagar senare, på samma arena. Underskattning tror jag inte låg till grund, men däremot infann sig möjligtvis en känsla av bekvämlighet – att om det löste sig enkelt då, så borde det ju göra det igen.

Men icke. Erik ten Hag och gänget har väldigt mycket att fundera och jobba på fram till tisdagens Champions League-möte med Galatasaray. En till plump där och det ser mörkt ut även i Europa. För tillfället verkar det nästan finnas mer som talar för att krishålet kommer grävas ännu djupare snarare än att det täpps igen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 5

Kan inget på målet göra och har i övrigt inte mycket att stå i.

Diogo Dalot: 5

Sköter sig bra ute till höger och säljer inte den platsen billigt till konkurrerande Wan-Bissaka. Tar sig förbi emellanåt men slutprodukten lämnar mer att önska. Kan också vara en kombination av att det stundom fattas spelare inne i boxen.

Victor Lindelöf: 4

Utbytt 88′. Inte överdrivet mycket att göra bakåt, men ger trots det inget direkt övertygande intryck.

Raphaël Varane: 4,5

Utbytt 88′. Liknande Lindelöf. Ska vara ledaren där bak men tar inte riktigt kommandot. Samarbetet dem emellan känns sådär.

Sofyan Amrabat: 4,5

Spelade ytterback idag också men hade det desto svårare den här gången. Drog på sig en del frisparkar, varav en ledde till baklängesmålet. Behöver nog mer tid för att växa in.

Casemiro: 4,5

Varnad. Samma självklarhet han spelade med mot Palace tidigare i veckan fanns inte idag. Onödig varning och allmänt otajmad.

Mason Mount: 5

Utbytt 77′. Varnad. Pigga ben och fin rörelse på Mount. Bra på att driva boll men han hade inte så mycket hjälp runtomkring sig. Borde fått nicken åtminstone på mål efter Dalots inlägg. Bäst i ett väldigt svagt United.

Bruno Fernandes: 4,5

Försöker med sin kreativitet men får inte mycket betalt för det. Mer gnäll ju längre matchen led.

Fernandes var framme och gafflade med domaren mer än en gång under eftermiddagen.

Facundo Pellistri: 4

Utbytt 61’. Att spela några strömatcher då och då kan funka, men att vara bra över flera matcher, där är inte Pellistri än. Intetsägande insats.

Marcus Rashford: 4

Utbytt 77′. Frustrerande att kolla på idag. Uträttade egentligen inget av värde.

Rasmus Hojlund: 5

Otacksam uppgift med ett ej fungerande anfallsspel runtomkring sig. Gör en del på egen hand och är nära att nicka in kvitteringen. Hoppas bara att han kan hantera pressen han trots allt har på sig.

Alejandro Garnacho: 5

Inbytt 61’. Erbjöd fart med sitt inhopp och kunde kanske med en hel halvlek på sig jobbat ihop till ett mål.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 77′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Christian Eriksen: n/a

Inbytt 77′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 88′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5

Startelvan är vad den är, men bytena kändes märkliga. Garnacho hade kunnat kommit in tidigare och Van de Beek, Eriksen, och Maguire in kändes minst sagt menlöst.