Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför Manchester United - Leicester
Damerna tar emot tidiga serieledaren

Manchester Uniteds damer har två oavgjorda matcher efter den inledande vinsten mot Aston Villa i WSL. Oavgjort mot Arsenal i ligan och oavgjort mot starka PSG i kvalet till Champions Leauge är fullt godkänt. Nu ställs laget mot den tidiga serieledaren Leicester City som toppar tabellen före Liverpool. 

Att Leicester City inlett fint kanske överraskar men vi ska också komma ihåg att laget mött överkomligt motstånd och att endast två omgångar är spelade. De vann dock även över Liverpool i ligacupen nyligen. Så det är sannolikt ett starkare Leicester City som åker till Leigh Sports Village under söndagsförmiddagen.

Manchester United

Manchester United inledde förhållandevis svagt både mot Arsenal och PSG i de senaste matcherna men laget tog sig kraftigt i andra halvlekarna och hade definitivt kunnat vinna båda. Inte minst såg nykomlingarna Melvine Malard och japanska Hinata Miyazawa pigga ut vid sina inhopp. Rimligen får båda mer och mer speltid i laget.

Brasilianska Geyse startade inte heller senast efter skadekänning men kom in och låg på många sätt bakom vändningen mot PSG i Champions Leauge, se vår matchrapport. Konkurrensen finns naturligtvis för nykomlingarna. Redan nästa vecka på onsdag väntar returmötet med PSG så det återstår att se hur Marc Skinner väljer att starta mot Leicester.

Jag tänker att följande elva kan vara aktuell:

Earps;
Blundell, Le Tissier, Turner, George;
Zelem, Ladd;
Toone, Galton, Malard;
Geyse

Att ge Malard chansen kan vara intressant för att se hur hon håller från start. I så fall lär det bli Lucia García som sparas till onsdagens match.

Tränare Marc Skinner beskriver att laget är svårslaget om de kommer upp till standard men menar att de måste nå nivån som de gjort i de senaste matchernas andra halvlekar. Att Geyse började på bänken senast var en försiktighetsåtgärd enligt Skinner och han kommenterade även det spanska nyförvärvet Irene Guerrero som snart kan vara redo för spel efter skadekänning i inledningen av säsongen. Det handlar också om att skola in spelare i laget, något som tar lite tid.

Han uttryckte också respekt för Leicester, särskilt efter deras fina inledning, men menar att United ska vara svårslagna om de kommer upp i nivå.

Leicester City

Ett av förra årets bottenlag Leicester City har inlett säsongen på bästa möjliga sätt. En klar seger mot nykomlingen Bristol City följdes upp av uddamålsseger mot Everton och vinst mot Liverpool i ligacupen.

Den tyska anfallaren Lena Petermann är farlig och stod bland annat för segermålet mot just Everton. Även längst bak är det tyskt, målvakten Janina Letizig uttalar sig om matchen och säger att de måste spela sitt spel som de gjort i de första matcherna, och även om uppgiften är svår är det elva mot elva.

Den engelska mittfältaren Aimee Palmer är en spelare som bär upp Leicesters mittfält och som det gäller att se upp med. Även finska anfallaren Jutta Rantala är målfarlig.

Tränaren Willie Kirk säger inför matchen att laget behöver vara lite mer tålmodiga med boll och vänta in sina chanser. Han betonar samtidigt att Manchester United släppt in mål i varje match hittills och att det gäller för Leicester att se till att de gör det igen.

 

Tidigare möten

Manchester United har vunnit samtliga fyra möten med Leicester City i WSL. Senast i mars vann United hemma med 5-1 efter tre mål av Alessia Russo. Kanske blir det tuffare emot denna gång.

Manchester United – Leicester City

Turnering: Women’s Super League
Datum: 15 oktober 2023
Avspark: 13:00
Teve: Ingen sändning i Sverige (matchen visas gratis på FA Player i stora delar av världen)